Overslaan en naar de inhoud gaan

Toprestaurants overwegen opnieuw afhaal- en bezorgservice

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 16:36

Een aantal Limburgse toprestaurants overweegt om, net als in het voorjaar, een afhaal- en bezorgservice op te starten. Aanleiding is het gerucht dat de horeca weer helemaal dicht moet vanwege het coronavirus.

Restaurant Beluga Loves You in Maastricht begint deze week al met een afhaal- en bezorgservice. Volgens eigenaar Servais Tielman is dat hard nodig om te overleven. Zijn tweede restaurant Flavourz by Servais (Maastricht) is deze week zelfs al begonnen met deze extra service.

Even afwachten
Andere sterrenrestaurants kijken het eerst nog even aan. "We wachten af, maar we houden de optie achter de hand om toch weer met onze luxe afhaalbox te starten. Dat sloeg aan het einde van de eerste coronagolf goed aan", zegt Petro Kools van Da Vinci in Maasbracht tegen Chapeau Magazine.

Ook Ralph Hermans, eigenaar van Rantree (Maastricht) wacht in eerste instantie af. "Mocht het langer dan twee weken gaan duren, dan moeten we toch weer gaan improviseren."

Roet in het eten
"Als het maar voor twee weken is, dan zou je dat nog kunnen overbruggen. Maar het kan natuurlijk ook langer gaan duren", weet Kools. Hij vindt dat de balans een beetje zoek is. "Zoals wij hier alles hebben ingericht, is het zeker veilig qua afstand." Kools wijst naar de illegale feesten, massale kerkdiensten en andere bijeenkomsten in het land die volgens hem de glazen van de horeca ingooien. "Daar zijn geen boetes uitgedeeld, terwijl in onze sector de boa's al om 22:05 uur voor de deur staan om te controleren of iedereen weg is."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen