Overslaan en naar de inhoud gaan

Toprestaurants laten gasten vroeger komen

Geplaatst opzaterdag 3 oktober 2020 - 8:30

Veel Limburgse restaurants laten hun gasten vroeger komen. Via hun websites en social media roepen ze de mensen die geboekt hebben op om zich eerder te melden voor de lunch en het diner, vanwege de vroege sluitingstijden die zijn opgelegd door de regering in verband met corona.

Sterrenrestaurants zoals One in Roermond en Da Vinci in Maasbracht verwachten hun gasten al tussen 17 en 18 uur voor het diner. Ook is de keuze uit verschillende menu’s kleiner dan normaal, om zo de koks de gelegenheid te geven op tijd klaar te zijn. Om uiterlijk 22.00 uur moet iedereen buiten staan.

Inderdaad vroeg
Restaurant Brut 172 in Reijmerstok verwacht de gasten rond 17.30 voor het aperitief. "Dat is inderdaad vroeg", zegt eigenaar Hans van Wolde. "Maar de mensen hebben er begrip voor. Ook vragen we de mensen thuis al van te voren via onze website hun keuze te maken, zodat we sneller aan de slag kunnen als ze eenmaal hier zijn. Op die manier redden we het wel."

Angstig geworden
Wel constateert hij dat sommige mensen na de laatste persconferentie van premier Rutte angstig zijn geworden. "We hadden deze week op één avond maar liefst 19 afmeldingen. Dat waren twee groepen, die vertrouwden het niet meer. Dat is wel jammer want het betekent omzetverlies. Maar in het algemeen passen de mensen zich goed aan. De tafels staan hier sowieso al ver uit elkaar. En het zou kunnen zijn dat als we eenmaal aan het ritme gewend zijn, we dat vasthouden misschien vasthouden na corona. Het zou in ieder geval gezonder zijn voor ons personeel dat ze wat vroeger naar bed kunnen."

Mensen zijn flexibel
Restaurant Atelier in Gulpen heeft alle gasten die voor de komende paar weken geboekt hebben, telefonisch benaderd met het verzoek om eerder te komen, al tussen 17 en 18 uur. "En iedereen ging akkoord", vertelt eigenaar Hans Kinkartz. "De mensen zijn flexibel, iedereen begrijpt het. Je kunt nog wel na 18 uur komen, maar dan moet je met minder gangen genoegen nemen."

Noodoplossing
Kinkartz heeft nog een noodoplossing voor de degenen die er niet meer voor 22 uur aan toe komen om hun dessert in alle gemak op te eten. "We hebben een chocoladedessert ontwikkeld dat je ook ingepakt kunt meenemen. Daar hoef je niks meer aan te doen thuis. Sommigen maken daar gebruik van."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen