Overslaan en naar de inhoud gaan

Topoverleg in België over tram naar Maastricht

Geplaatst opmaandag 4 juli 2016 - 11:28

Belgisch-Limburgse toppolitici van alle grote partijen en gouverneur Herman Reynders hebben maandagavond topoverleg over de sneltram Maastricht-Hasselt.

Volgens de Belgische krant Het Belang van Limburg is dat overleg bedoeld 'om de plooien glad te strijken'.

Plooien
Vorige week woensdag maakten de gemeente Maastricht en de provincie Limburg bekend dat er een akkoord was met Vlaams minister Ben
Weyts van mobiliteit. Daarbij gaat Vlaanderen akkoord met Mosae Forum in de binnenstad van Maastricht als eindhalte en niet langer het station. In ruil daarvoor wordt van Nederlandse kant zes miljoen euro extra op tafel gelegd en geld voor een reeks maatregelen om het openbaar vervoer tussen beide Limburgen te verbeteren.

Lees ook: Belgen akkoord, tram komt er toch

Coalitie
Maar de partij van minister
Weyts - de Vlaams-nationalistische N-VA - ziet het akkoord niet zitten. Vandaar dat Weyts liet weten dat er nog geen definitieve overeenstemming is en er nog meer scenario's denkbaar zijn. "Maar feit is dat Weyts op donderdag 26 mei een gedetailleerd compensatieakkoord bereikte met de Nederlanders" , zo schrijft Het Belang van Limburg.

Impasse
Dat werd diezelfde avond nog goedgekeurd door de twee andere regeringspartijen, de
christendemocratische CD&V en de liberale Open VLD. Ook de sociaal-democratische oppositiepartij SP.A stemt ermee in. Om uit de politieke impasse te komen, is er maandagavond het topoverleg. Donderdag komt de kwestie ook aan de orde in de commissie mobiliteit van het Vlaams Parlement.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Zware tegenslag voor tramlijn Maastricht-Hasselt
Tram Hasselt-Maastricht 'zeer twijfelachtig'
Reizigersorganisatie Rover wil tramlijn Maastricht-Hasselt
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen