Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Topoverleg in België over tram naar Maastricht

Geplaatst opmaandag 4 juli 2016 - 11:28

Belgisch-Limburgse toppolitici van alle grote partijen en gouverneur Herman Reynders hebben maandagavond topoverleg over de sneltram Maastricht-Hasselt.

Volgens de Belgische krant Het Belang van Limburg is dat overleg bedoeld 'om de plooien glad te strijken'.

Plooien
Vorige week woensdag maakten de gemeente Maastricht en de provincie Limburg bekend dat er een akkoord was met Vlaams minister Ben
Weyts van mobiliteit. Daarbij gaat Vlaanderen akkoord met Mosae Forum in de binnenstad van Maastricht als eindhalte en niet langer het station. In ruil daarvoor wordt van Nederlandse kant zes miljoen euro extra op tafel gelegd en geld voor een reeks maatregelen om het openbaar vervoer tussen beide Limburgen te verbeteren.

Lees ook: Belgen akkoord, tram komt er toch

Coalitie
Maar de partij van minister
Weyts - de Vlaams-nationalistische N-VA - ziet het akkoord niet zitten. Vandaar dat Weyts liet weten dat er nog geen definitieve overeenstemming is en er nog meer scenario's denkbaar zijn. "Maar feit is dat Weyts op donderdag 26 mei een gedetailleerd compensatieakkoord bereikte met de Nederlanders" , zo schrijft Het Belang van Limburg.

Impasse
Dat werd diezelfde avond nog goedgekeurd door de twee andere regeringspartijen, de
christendemocratische CD&V en de liberale Open VLD. Ook de sociaal-democratische oppositiepartij SP.A stemt ermee in. Om uit de politieke impasse te komen, is er maandagavond het topoverleg. Donderdag komt de kwestie ook aan de orde in de commissie mobiliteit van het Vlaams Parlement.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Zware tegenslag voor tramlijn Maastricht-Hasselt
Tram Hasselt-Maastricht 'zeer twijfelachtig'
Reizigersorganisatie Rover wil tramlijn Maastricht-Hasselt
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen