Overslaan en naar de inhoud gaan

Topman tunnelbouwer: 'Ophef over uitbuiting overdreven'

Geplaatst opmaandag 14 november 2016 - 20:47

Bauke Lobbezoo, topman van bouwonderneming Avenue2, vindt de ophef rond de uitbuiting van buitenlandse werknemers bij de bouw van de A2-tunnel in Maastricht overdreven.

Volgens de directeur van het consortium, een samenwerking tussen bouwgiganten Strukton en Ballast Nedam, is er sprake van 'een storm in een glas water', zo zei hij in het L1-programma AvondGasten.

Onterecht
​Lobbezoo vindt de ophef 'buiten proporties en onterecht'. "Je zit in een bepaald tijdsframe waarin dit naar boven gekomen is. We zijn er uitgepikt als voorbeeld voor de rest van Nederland. Achteraf blijkt dat het een storm in een glas water is geweest."

Valsheid in geschrifte
Tunnelbouwer
Avenue2 raakte in 2013 in opspraak toen naar buiten kwam dat buitenlandse werknemers te weinig betaald kregen door het uitzendbureau dat ze in dienst had. In februari van dit jaar maakte het Openbaar Ministerie bekend de top van Avenue2 te gaan vervolgen wegens valsheid in geschrifte. Volgens justitie werden er bewust valse gegevens verstrekt aan de Inspectie Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid (SZW).

Dagvaarding niet in orde
Maar afgelopen zomer oordeelde de rechter dat de dagvaarding niet in orde was. Justitie heeft beroep aangetekend tegen dat besluit. Of en wanneer de twee topmannen alsnog voor de rechter moeten verschijnen, is daarom niet duidelijk. Directeur
Lobbezoo zegt een eventueel proces met vertrouwen tegemoet te zien.

Maandag werd bekend dat de A2-tunnel op 16 december in gebruik wordt genomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen