Overslaan en naar de inhoud gaan

Topman tunnelbouwer: 'Ophef over uitbuiting overdreven'

Geplaatst opmaandag 14 november 2016 - 20:47

Bauke Lobbezoo, topman van bouwonderneming Avenue2, vindt de ophef rond de uitbuiting van buitenlandse werknemers bij de bouw van de A2-tunnel in Maastricht overdreven.

Volgens de directeur van het consortium, een samenwerking tussen bouwgiganten Strukton en Ballast Nedam, is er sprake van 'een storm in een glas water', zo zei hij in het L1-programma AvondGasten.

Onterecht
​Lobbezoo vindt de ophef 'buiten proporties en onterecht'. "Je zit in een bepaald tijdsframe waarin dit naar boven gekomen is. We zijn er uitgepikt als voorbeeld voor de rest van Nederland. Achteraf blijkt dat het een storm in een glas water is geweest."

Valsheid in geschrifte
Tunnelbouwer
Avenue2 raakte in 2013 in opspraak toen naar buiten kwam dat buitenlandse werknemers te weinig betaald kregen door het uitzendbureau dat ze in dienst had. In februari van dit jaar maakte het Openbaar Ministerie bekend de top van Avenue2 te gaan vervolgen wegens valsheid in geschrifte. Volgens justitie werden er bewust valse gegevens verstrekt aan de Inspectie Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid (SZW).

Dagvaarding niet in orde
Maar afgelopen zomer oordeelde de rechter dat de dagvaarding niet in orde was. Justitie heeft beroep aangetekend tegen dat besluit. Of en wanneer de twee topmannen alsnog voor de rechter moeten verschijnen, is daarom niet duidelijk. Directeur
Lobbezoo zegt een eventueel proces met vertrouwen tegemoet te zien.

Maandag werd bekend dat de A2-tunnel op 16 december in gebruik wordt genomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen