Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Topman tunnelbouwer: 'Ophef over uitbuiting overdreven'

Geplaatst opmaandag 14 november 2016 - 20:47

Bauke Lobbezoo, topman van bouwonderneming Avenue2, vindt de ophef rond de uitbuiting van buitenlandse werknemers bij de bouw van de A2-tunnel in Maastricht overdreven.

Volgens de directeur van het consortium, een samenwerking tussen bouwgiganten Strukton en Ballast Nedam, is er sprake van 'een storm in een glas water', zo zei hij in het L1-programma AvondGasten.

Onterecht
​Lobbezoo vindt de ophef 'buiten proporties en onterecht'. "Je zit in een bepaald tijdsframe waarin dit naar boven gekomen is. We zijn er uitgepikt als voorbeeld voor de rest van Nederland. Achteraf blijkt dat het een storm in een glas water is geweest."

Valsheid in geschrifte
Tunnelbouwer
Avenue2 raakte in 2013 in opspraak toen naar buiten kwam dat buitenlandse werknemers te weinig betaald kregen door het uitzendbureau dat ze in dienst had. In februari van dit jaar maakte het Openbaar Ministerie bekend de top van Avenue2 te gaan vervolgen wegens valsheid in geschrifte. Volgens justitie werden er bewust valse gegevens verstrekt aan de Inspectie Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid (SZW).

Dagvaarding niet in orde
Maar afgelopen zomer oordeelde de rechter dat de dagvaarding niet in orde was. Justitie heeft beroep aangetekend tegen dat besluit. Of en wanneer de twee topmannen alsnog voor de rechter moeten verschijnen, is daarom niet duidelijk. Directeur
Lobbezoo zegt een eventueel proces met vertrouwen tegemoet te zien.

Maandag werd bekend dat de A2-tunnel op 16 december in gebruik wordt genomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen