Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Topman tunnelbouwer: 'Ophef over uitbuiting overdreven'

Geplaatst opmaandag 14 november 2016 - 20:47

Bauke Lobbezoo, topman van bouwonderneming Avenue2, vindt de ophef rond de uitbuiting van buitenlandse werknemers bij de bouw van de A2-tunnel in Maastricht overdreven.

Volgens de directeur van het consortium, een samenwerking tussen bouwgiganten Strukton en Ballast Nedam, is er sprake van 'een storm in een glas water', zo zei hij in het L1-programma AvondGasten.

Onterecht
​Lobbezoo vindt de ophef 'buiten proporties en onterecht'. "Je zit in een bepaald tijdsframe waarin dit naar boven gekomen is. We zijn er uitgepikt als voorbeeld voor de rest van Nederland. Achteraf blijkt dat het een storm in een glas water is geweest."

Valsheid in geschrifte
Tunnelbouwer
Avenue2 raakte in 2013 in opspraak toen naar buiten kwam dat buitenlandse werknemers te weinig betaald kregen door het uitzendbureau dat ze in dienst had. In februari van dit jaar maakte het Openbaar Ministerie bekend de top van Avenue2 te gaan vervolgen wegens valsheid in geschrifte. Volgens justitie werden er bewust valse gegevens verstrekt aan de Inspectie Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid (SZW).

Dagvaarding niet in orde
Maar afgelopen zomer oordeelde de rechter dat de dagvaarding niet in orde was. Justitie heeft beroep aangetekend tegen dat besluit. Of en wanneer de twee topmannen alsnog voor de rechter moeten verschijnen, is daarom niet duidelijk. Directeur
Lobbezoo zegt een eventueel proces met vertrouwen tegemoet te zien.

Maandag werd bekend dat de A2-tunnel op 16 december in gebruik wordt genomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen