Overslaan en naar de inhoud gaan

Topman SnowWorld: investeringen Landgraaf niet in ijskast

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2020 - 11:51

Ondanks een miljoenenverlies door de coronacrisis, zal SnowWorld blijven investeren in de hoofdvestiging in Landgraaf.

Dat zegt bestuursvoorzitter Wim Hubrechtsen van het concern bij de heropening van de skipiste en sportschool.

Verlies
SnowWorld liet bij de presentatie van de jaarcijfers in mei weten dat de coronacrisis al 2 miljoen euro heeft gekost. Het verlies is daarna alleen maar groter geworden. "Maar het had erger kunnen zijn als we onze vestigingen eerder of later hadden moeten sluiten”, zegt Hubrechtsen. “Dan hadden we midden in ons hoofdseizoen gezeten."

Lees ook: SnowWorld loopt miljoenen mis door coronasluiting

IJskast
Hoe groot het verlies op dit moment is, wilde de topman van het beursgenoteerde bedrijven nog niet zeggen. "Maar het loopt in de miljoenen." Dat heeft geen invloed op de investeringen die het bedrijf de komende vier jaar wil doen in Landgraaf. Het hotel moet in die tijd een opknapbeurt krijgen en ook de gevel en de entree gaan op de schop. Een miljoeneninvestering. "De plannen gaan niet de ijskast in. We moeten investeren in de gebouwen en onze activiteiten om de gasten nog beter te kunnen verwelkomen."

Versoepeling
Het bedrijf mocht woensdag de skihal en fitnessruimte weer openen omdat de maatregelen versoepeld zijn. Het klimpark mocht drie weken geleden al de deuren openen. "Ik ben blij dat we in de zomerperiode open zijn, want dat is ook een belangrijke periode voor ons." Wel heeft het bedrijf extra maatregelen genomen. Zo is er een nieuw ticketingsysteem in gebruik genomen. "Mensen moeten nu tickets boeken voor een bepaalde tijd", legt de bestuursvoorzitter uit. "Daardoor spreiden we de drukte op de piste beter."

Tweede golf
Het coronavirus lijkt nu langzaam uit te doven. Maar het virus kan ook zo weer oplaaien. Deskundigen vrezen een tweede golf. Maar Hubrechtsen verwacht niet dat die zal leiden tot een tweede lockdown. "We gaan ervan uit dat een tweede golf lokaal wordt aangepakt. Misschien mogen we dan minder bezoekers binnen laten. Maar ik verwacht niet dat we dan weer helemaal dicht moeten."

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen