Overslaan en naar de inhoud gaan

Topman Hamers verdient bijna 4 miljoen in 4 maanden bij UBS

Geplaatst opvrijdag 5 maart 2021 - 10:42

De uit Simpelveld afkomstige topman Ralph Hamers van UBS heeft in zijn eerste vier maanden bij de Zwitserse bank een beloning gekregen van 4,2 miljoen Zwitserse frank, omgerekend bijna 3,8 miljoen euro.

Dat is al flink meer dan hij jaarlijks verdiende als topman van ING.

Grootste bank van Zwitserland
Hamers werd in september bestuurslid bij UBS en staat sinds 1 november aan het roer bij de grootste bank van Zwitserland. Hij kreeg 1,2 miljoen frank aan gewoon salaris en 3 miljoen frank aan variabele beloning, zoals bonussen. UBS verhoogde de pot voor bonussen met 24 procent tot omgerekend bijna 2,8 miljard euro, nadat de bank beter presteerde dan verwacht in coronajaar 2020.

Zijn voorganger Sergio Ermotti bij UBS kreeg over 2020 een totale beloning van 13,3 miljoen frank. Ermotti wordt voorzitter bij herverzekeraar Swiss Re.

Lees ook: Topman Ralph Hamers onder vuur bij Zwitserse bank

Felle reacties
In 2019 kreeg Hamers bij ING een totale beloning van circa 2 miljoen euro. In 2018 was er nog veel ophef toen de raad van commissarissen van ING Hamers' totale beloning fors wilde verhogen naar zo'n 3 miljoen euro. Volgens ING was de maatregel bedoeld om het salaris aan de top concurrerend en marktconform te houden. Maar na felle reacties in de politiek en samenleving zag de bank van het plan af.

Witwaspraktijken
Overigens hangt er wel een schaduw over Hamers bij UBS. Hij wordt als voormalig topman van ING namelijk strafrechtelijk vervolgd voor het falende toezicht op witwaspraktijken bij de bank. Hamers gaf leiding aan ING toen het in 2018 een boete kreeg van 775 miljoen euro wegens nalatigheid bij het bestrijden van witwassen. UBS heeft tot dusver altijd vertrouwen uitgesproken in Hamers.

Lees ook: Oud-topman Hamers van ING wordt vervolgd voor witwassen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen