Overslaan en naar de inhoud gaan

Topman Feike Sijbesma: 'DSM heeft positief momentum'

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 10:53

DSM is tevreden met de start van het nieuwe jaar. Topman Feike Sijbesma spreekt zelfs van een 'goede start van 2019'.

"We hebben een doorlopend positief momentum", zegt Sijbesma in het kwartaalverslag. "Dat momentum wordt geleid door onze voedingstak."

Kwartaalcijfers
DSM zag de omzet en winst in het eerste kwartaal wel dalen, maar dat kwam door een meevaller in 2018. Toen profiteerde de producent van voedingsingrediënten - en speciale materialen van hoge vitamineprijzen. "Als we onze resultaten vergelijken zonder die meevaller, dan realiseerden we een sterke groei in het eerste kwartaal."

Lees ook: Cijfers eerste kwartaal: DSM ziet winst en omzet dalen

Beurs
Naar aanleiding van de cijfers, stelt het bedrijf de winstverwachting voor heel 2019 naar boven bijgesteld. De beleggers zijn content. Het aandeel van DSM stond vlak na het openen van de beurs ruim vijf procent in de plus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen