Overslaan en naar de inhoud gaan

Topman DSM genoemd als nieuwe baas ABN AMRO

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 14:51

Feike Sijbesma wordt genoemd als nieuwe bestuursvoorzitter van ABN AMRO. De baas van DSM zou een van de topkandidaten zijn.

Dat meldt de Telegraaf.

Spectaculair
De krant baseert zich op anonieme bronnen die voorspellen dat de benoeming van de nieuwe CEO spectaculair en verrassend zal zijn. ABN AMRO zou de bekendmaking van de benoeming overigens hebben uitgesteld omdat vorige week bekend werd dat het functioneel parket een onderzoek heeft geopend naar falende controles op witwassen door klanten van de bank.

Minister
Volgens de Telegraaf is het niet de eerste keer dat Sijbesma genoemd wordt als nieuwe baas van ABN AMRO. Vier jaar geleden zou hij ook al een van de kandidaten zijn geweest en zou hij zelfs de steun hebben gehad van toenmalig minister van financiën Jeroen Dijsselbloem.

Ervaring

Of Sijbesma kandidaat is, wil niemand bevestigen bij ABN AMRO. De DSM-topman heeft de nodige ervaring als topbestuurder van een internationaal bedrijf, maar mist ervaring in de bankwereld. En dat is volgens de krant net iets dat de Europese Centrale Bank belangrijk vindt.

Het is niet bekend wanneer de bank haar nieuwe topman bekend maakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen