Overslaan en naar de inhoud gaan

Topman DSM genoemd als nieuwe baas ABN AMRO

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 14:51

Feike Sijbesma wordt genoemd als nieuwe bestuursvoorzitter van ABN AMRO. De baas van DSM zou een van de topkandidaten zijn.

Dat meldt de Telegraaf.

Spectaculair
De krant baseert zich op anonieme bronnen die voorspellen dat de benoeming van de nieuwe CEO spectaculair en verrassend zal zijn. ABN AMRO zou de bekendmaking van de benoeming overigens hebben uitgesteld omdat vorige week bekend werd dat het functioneel parket een onderzoek heeft geopend naar falende controles op witwassen door klanten van de bank.

Minister
Volgens de Telegraaf is het niet de eerste keer dat Sijbesma genoemd wordt als nieuwe baas van ABN AMRO. Vier jaar geleden zou hij ook al een van de kandidaten zijn geweest en zou hij zelfs de steun hebben gehad van toenmalig minister van financiën Jeroen Dijsselbloem.

Ervaring

Of Sijbesma kandidaat is, wil niemand bevestigen bij ABN AMRO. De DSM-topman heeft de nodige ervaring als topbestuurder van een internationaal bedrijf, maar mist ervaring in de bankwereld. En dat is volgens de krant net iets dat de Europese Centrale Bank belangrijk vindt.

Het is niet bekend wanneer de bank haar nieuwe topman bekend maakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen