Overslaan en naar de inhoud gaan

Topman DSM genoemd als nieuwe baas ABN AMRO

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 14:51

Feike Sijbesma wordt genoemd als nieuwe bestuursvoorzitter van ABN AMRO. De baas van DSM zou een van de topkandidaten zijn.

Dat meldt de Telegraaf.

Spectaculair
De krant baseert zich op anonieme bronnen die voorspellen dat de benoeming van de nieuwe CEO spectaculair en verrassend zal zijn. ABN AMRO zou de bekendmaking van de benoeming overigens hebben uitgesteld omdat vorige week bekend werd dat het functioneel parket een onderzoek heeft geopend naar falende controles op witwassen door klanten van de bank.

Minister
Volgens de Telegraaf is het niet de eerste keer dat Sijbesma genoemd wordt als nieuwe baas van ABN AMRO. Vier jaar geleden zou hij ook al een van de kandidaten zijn geweest en zou hij zelfs de steun hebben gehad van toenmalig minister van financiën Jeroen Dijsselbloem.

Ervaring

Of Sijbesma kandidaat is, wil niemand bevestigen bij ABN AMRO. De DSM-topman heeft de nodige ervaring als topbestuurder van een internationaal bedrijf, maar mist ervaring in de bankwereld. En dat is volgens de krant net iets dat de Europese Centrale Bank belangrijk vindt.

Het is niet bekend wanneer de bank haar nieuwe topman bekend maakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen