Overslaan en naar de inhoud gaan

Topkoks met streekproducten in actie voor de Voedselbank

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 13:37

Zes topkoks serveerden maandagavond een diner voor de Voedselbank. De ingrediënten voor het diner in de Hotel Management School in Maastricht kwamen allemaal uit Limburg.

Ruim tweehonderd gasten schoven aan voor het viergangendiner. Daarmee leverde de avond 15.000 euro op, een bedrag dat volledig ten goede komt aan de voedselbank Zuid-Limburg.

Op hoog niveau
De deelnemende koks zijn samen goed voor vijf Michelin-sterren. Hans Snijders en Gilbert
von Berg van Château Neercanne, Bart Ausems van Tout à Fait, Ralf Berendsen van La Butte aux Bois en Otto Nijenhuis en Guido LeBron de Vexela van Chateau Sint Gerlach gebruikten zoveel mogelijk streekproducten in het diner. De bijeenkomst was daarmee ook de afsluiting voor La Saison Culinaire, het initiatief om streekproducten uit de Euregio onder de aandacht te brengen.

Ingrediënten
Zo werden voor het diner onder meer het Livar varken gebruikt, wilde bloemen en kruiden uit Margraten, bijenraat van Gerlachushoning en Limburgse mosterdschuim. De wijnen kwamen uit Noorbeek en Voerendaal, en de bieren uit Wylre.

Actie L1
​L1 houdt dit jaar ook weer een grote actie voor de Limburgse voedselbanken. De actieweek is van 5 t/m 13 december. Meer informatie is te vinden op www.l1.nl/voedselbank

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen