Overslaan en naar de inhoud gaan

Topkoks met streekproducten in actie voor de Voedselbank

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 13:37

Zes topkoks serveerden maandagavond een diner voor de Voedselbank. De ingrediënten voor het diner in de Hotel Management School in Maastricht kwamen allemaal uit Limburg.

Ruim tweehonderd gasten schoven aan voor het viergangendiner. Daarmee leverde de avond 15.000 euro op, een bedrag dat volledig ten goede komt aan de voedselbank Zuid-Limburg.

Op hoog niveau
De deelnemende koks zijn samen goed voor vijf Michelin-sterren. Hans Snijders en Gilbert
von Berg van Château Neercanne, Bart Ausems van Tout à Fait, Ralf Berendsen van La Butte aux Bois en Otto Nijenhuis en Guido LeBron de Vexela van Chateau Sint Gerlach gebruikten zoveel mogelijk streekproducten in het diner. De bijeenkomst was daarmee ook de afsluiting voor La Saison Culinaire, het initiatief om streekproducten uit de Euregio onder de aandacht te brengen.

Ingrediënten
Zo werden voor het diner onder meer het Livar varken gebruikt, wilde bloemen en kruiden uit Margraten, bijenraat van Gerlachushoning en Limburgse mosterdschuim. De wijnen kwamen uit Noorbeek en Voerendaal, en de bieren uit Wylre.

Actie L1
​L1 houdt dit jaar ook weer een grote actie voor de Limburgse voedselbanken. De actieweek is van 5 t/m 13 december. Meer informatie is te vinden op www.l1.nl/voedselbank

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen