Overslaan en naar de inhoud gaan

Topkoks met streekproducten in actie voor de Voedselbank

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 13:37

Zes topkoks serveerden maandagavond een diner voor de Voedselbank. De ingrediënten voor het diner in de Hotel Management School in Maastricht kwamen allemaal uit Limburg.

Ruim tweehonderd gasten schoven aan voor het viergangendiner. Daarmee leverde de avond 15.000 euro op, een bedrag dat volledig ten goede komt aan de voedselbank Zuid-Limburg.

Op hoog niveau
De deelnemende koks zijn samen goed voor vijf Michelin-sterren. Hans Snijders en Gilbert
von Berg van Château Neercanne, Bart Ausems van Tout à Fait, Ralf Berendsen van La Butte aux Bois en Otto Nijenhuis en Guido LeBron de Vexela van Chateau Sint Gerlach gebruikten zoveel mogelijk streekproducten in het diner. De bijeenkomst was daarmee ook de afsluiting voor La Saison Culinaire, het initiatief om streekproducten uit de Euregio onder de aandacht te brengen.

Ingrediënten
Zo werden voor het diner onder meer het Livar varken gebruikt, wilde bloemen en kruiden uit Margraten, bijenraat van Gerlachushoning en Limburgse mosterdschuim. De wijnen kwamen uit Noorbeek en Voerendaal, en de bieren uit Wylre.

Actie L1
​L1 houdt dit jaar ook weer een grote actie voor de Limburgse voedselbanken. De actieweek is van 5 t/m 13 december. Meer informatie is te vinden op www.l1.nl/voedselbank

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen