Topkoks met streekproducten in actie voor de Voedselbank
Zes topkoks serveerden maandagavond een diner voor de Voedselbank. De ingrediënten voor het diner in de Hotel Management School in Maastricht kwamen allemaal uit Limburg.
Ruim tweehonderd gasten schoven aan voor het viergangendiner. Daarmee leverde de avond 15.000 euro op, een bedrag dat volledig ten goede komt aan de voedselbank Zuid-Limburg.
Op hoog niveau
De deelnemende koks zijn samen goed voor vijf Michelin-sterren. Hans Snijders en Gilbert von Berg van Château Neercanne, Bart Ausems van Tout à Fait, Ralf Berendsen van La Butte aux Bois en Otto Nijenhuis en Guido LeBron de Vexela van Chateau Sint Gerlach gebruikten zoveel mogelijk streekproducten in het diner. De bijeenkomst was daarmee ook de afsluiting voor La Saison Culinaire, het initiatief om streekproducten uit de Euregio onder de aandacht te brengen.
Ingrediënten
Zo werden voor het diner onder meer het Livar varken gebruikt, wilde bloemen en kruiden uit Margraten, bijenraat van Gerlachushoning en Limburgse mosterdschuim. De wijnen kwamen uit Noorbeek en Voerendaal, en de bieren uit Wylre.
Actie L1
L1 houdt dit jaar ook weer een grote actie voor de Limburgse voedselbanken. De actieweek is van 5 t/m 13 december. Meer informatie is te vinden op www.l1.nl/voedselbank