Overslaan en naar de inhoud gaan

Topkok sluit restaurant en wordt triatleet

Geplaatst opmaandag 9 januari 2017 - 8:26

Een opvallende carrièremove voor topkok Huub Biro (56) uit Maastricht. Hij bergt zijn pannen op en sluit per direct zijn restaurant. Hij kiest voor een nieuw leven als triatleet en wereldreiziger.

Afgelopen weekend kookte de chef zijn laatste avondmaal in zijn eigen trattoria Senza Nome in de wijk Wyck. Biro vindt dat het tijd is voor een ommezwaai in zijn leven. "Het is welletjes geweest." De zaak is verkocht aan twee jonge ondernemers die er een restaurant met niet-alledaagse ‘gastrobar' gaan runnen.

Herseninfarct
Noem het een vorm van voortschrijdend inzicht, waarvan de kiem ligt in het herseninfarct dat hem enkele jaren geleden trof in Venetië. In combinatie met zijn forse overgewicht (met een piek van 136 kilo), extreem lange werkdagen, korte nachtrust en bourgondische levensstijl is er maar één conclusie: "Het roer moet en gaat om. Drastisch."

Diederen
De kok wil in zijn leven nog een hoop andere dingen doen. "Reizen vooral, de wereld over. En niet te vergeten aan een heleboel triatlons meedoen. Triatlons in Australië, Nieuw-Zeeland en Japan heb ik al op de kalender aangevinkt." Hij wordt daarbij bijgestaan door maatje en professioneel triatleet Bas Diederen. Biro deed al twee keer mee aan de IronMan Maastricht.

IJsmaker
De kok, die eerder in de keuken stond van verschillende Michelinrestaurants, verdwijnt niet helemaal uit de Maastrichtse horeca. Zo blijft hij eigenaar van twee populaire gelaterias in Maastricht, waarvoor hij zelf op ambachtelijke wijze het ijs bereidt. "Nee, die ijssalons verkoop ik niet. Veel te leuk om te doen en bovendien zakelijk een stuk lucratiever dan een restaurant. Daarom komen er waarschijnlijk nog een paar zaken bij."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Beroemde kok bezoekt expo over zijn werk in Maastricht
Lulkoek en Kut met peren in Maastricht
Culinair platform over Maastrichtse eet- en drinkcultuur
Limburgse restaurants vechten om koks
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen