Overslaan en naar de inhoud gaan

Topjaar voor André Rieu: dit verdient hij met touren

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 10:06

André Rieu, die dit jaar 70 werd, heeft een financieel topjaar achter de rug.

In 2018 boekte de wereldberoemde violist met zijn productiebedrijf André Rieu Productions Holding een nettowinst van ruim 11,8 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad.

(Inter)nationaal succes
Nog nooit boerde de Maastrichtse stehgeiger zo goed. In 2017 boekte de walskoning nog 'maar' een winst van 7,2 miljoen euro. De inkomsten uit de Ziggo Dome-concerten en die op het Vrijthof stegen met ongeveer 4 miljoen euro naar een totaal bedrag 16,7 miljoen. Niet alleen binnen de Europese grenzen harkt Rieu miljoenen binnen. Dankzij een tour in Amerika en optredens in Mexico en Chili stegen de concertinkomsten buiten Europa van 8,5 miljoen naar 14,9 miljoen euro.

Lees ook: Hoera: André Rieu 70 jaar

Kerstconcerten
De walsmeester ontvluchtte Chili dit weekend nog vanwege hevige protesten. In een videoboodschap liet hij weten, eenmaal op Nederlandse bodem, zich op te gaan maken voor zijn eerste kerstconcerten op Maastrichtse bodem. Rieu staat in december namelijk samen met zijn orkest in een tot kerstsfeer omgetoverd MECC.

Lees ook: André Rieu en crew ontvluchten grimmige sfeer in Santiago

Wereldtop
De violist staat aan de absolute wereldtop van succesvolle tournees. Hij moet alleen Ed Sheeran voor zich dulden, werd vorig jaar bekend volgens een lijst van de Billdboard Boxscore. Sinds de start van de Vrijthofconcerten in 2009 zou de ticketverkoop voor 76 shows ruim 46 miljoen euro hebben opgeleverd.

Maastricht vaart ook wel
Niet alleen Rieu vaart wel bij die Vrijthofconcerten. Deze zomer werd bekend dat Maastricht en haar ondernemers ruim 30 miljoen euro verdienden aan de pleinconcerten van Rieu in 2018.

Lees ook: Vrijthofconcerten Rieu leveren stad jaarlijks 30 miljoen op

Plaquette
Komende vrijdag wordt de Maastrichtenaar in het zonnetje gezet. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake onthult dan een plaquette op het Vrijthof. Deze ligt in de grond op de plek waar normaal het podium van Rieu en zijn Johan Strauss Orkest staat. In juli kreeg Rieu de plaquette van Penn al te zien tijdens zijn 100ste concert. Iets wat hem tot tranen roerde.

Lees ook: Maastricht eert jubilerende André Rieu met plaquette

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen