Overslaan en naar de inhoud gaan

Topfunctie Wereldbank: weg vrij voor Frans Weekers

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 11:29

Frans Weekers heeft geen concurrentie meer in de strijd om de topfunctie bij de Wereldbank in Washington.

De Weertenaar was in de race samen met Halbe Zijlstra, maar die heeft zich woensdagmorgen teruggetrokken.

Bedrijfsleven
Weekers en Zijlstra zaten allebei in de sollicitatieprocedure voor de baan als bewindvoerder bij de Wereldbank. Maar Zijlstra heeft zich teruggetrokken, omdat hij kiest voor een baan in het bedrijfsleven, laat hij aan De Telegraaf weten.

Lees ook: Frans Weekers in de race voor topfunctie Wereldbank

Ervaring
Daarmee lijkt de weg vrij voor de politicus uit Weert. Weekers is momenteel bewindvoerder bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling in Londen. Daarvoor was hij waarnemend burgemeester in Heerlen en Beek. Van 2010 tot 2014 was hij staatssecretaris van Financiën.

Of hij de functie bij de Wereldbank ook daadwerkelijk mag bekleden, is nog niet zeker. De sollicitatieprocedure loopt nog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen