Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Topfunctie Wereldbank: weg vrij voor Frans Weekers

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 11:29

Frans Weekers heeft geen concurrentie meer in de strijd om de topfunctie bij de Wereldbank in Washington.

De Weertenaar was in de race samen met Halbe Zijlstra, maar die heeft zich woensdagmorgen teruggetrokken.

Bedrijfsleven
Weekers en Zijlstra zaten allebei in de sollicitatieprocedure voor de baan als bewindvoerder bij de Wereldbank. Maar Zijlstra heeft zich teruggetrokken, omdat hij kiest voor een baan in het bedrijfsleven, laat hij aan De Telegraaf weten.

Lees ook: Frans Weekers in de race voor topfunctie Wereldbank

Ervaring
Daarmee lijkt de weg vrij voor de politicus uit Weert. Weekers is momenteel bewindvoerder bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling in Londen. Daarvoor was hij waarnemend burgemeester in Heerlen en Beek. Van 2010 tot 2014 was hij staatssecretaris van Financiën.

Of hij de functie bij de Wereldbank ook daadwerkelijk mag bekleden, is nog niet zeker. De sollicitatieprocedure loopt nog.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen