Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Topfunctie Wereldbank: weg vrij voor Frans Weekers

Geplaatst opwoensdag 4 juli 2018 - 11:29

Frans Weekers heeft geen concurrentie meer in de strijd om de topfunctie bij de Wereldbank in Washington.

De Weertenaar was in de race samen met Halbe Zijlstra, maar die heeft zich woensdagmorgen teruggetrokken.

Bedrijfsleven
Weekers en Zijlstra zaten allebei in de sollicitatieprocedure voor de baan als bewindvoerder bij de Wereldbank. Maar Zijlstra heeft zich teruggetrokken, omdat hij kiest voor een baan in het bedrijfsleven, laat hij aan De Telegraaf weten.

Lees ook: Frans Weekers in de race voor topfunctie Wereldbank

Ervaring
Daarmee lijkt de weg vrij voor de politicus uit Weert. Weekers is momenteel bewindvoerder bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling in Londen. Daarvoor was hij waarnemend burgemeester in Heerlen en Beek. Van 2010 tot 2014 was hij staatssecretaris van Financiën.

Of hij de functie bij de Wereldbank ook daadwerkelijk mag bekleden, is nog niet zeker. De sollicitatieprocedure loopt nog.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen