Overslaan en naar de inhoud gaan

Topfunctie voor Frans Weekers in Brussel

Geplaatst opzaterdag 25 januari 2020 - 17:27

Ex-staatssecretaris van Financiën Frans Weekers uit Weert is benoemd tot adjunct-secretaris-generaal van de Benelux Unie.

De Weertenaar vormt sinds vrijdag het college van secretarissen-generaal met Luxemburger Alain de Muyser en Belg Rudolf Huygelen.

Tweede Wereldoorlog
De Benelux Unie zit in Brussel en is een samenwerkingsverband tussen Nederland, België en de Luxemburg en richt zich vooral op economie, duurzaamheid en justitie. Het partnerschap tussen de drie landen is opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944, ter bevordering van de onderlinge solidariteit.

Belastingdienst
Weekers was tussen 2010 en 2014 staatssecretaris in kabinet Rutte II. Hij trad af na kritiek van de Tweede Kamer. Die vond namelijk dat Weekers niet in staat was om de toenmalige problemen bij de Belastingdienst op te lossen.

Wereldbank
Medio 2018 was Weekers in de race voor de functie van bewindvoerder bij de Wereldbank in de Verenigde Staten. Die post ging uiteindelijk naar diplomaat Koen Davidse.

Lees ook: Frans Weekers in de race voor topfunctie Wereldbank

Heerlen
In 2015 was Weekers vijf maanden waarnemend burgemeester van Heerlen. Daarna was hij een paar maanden waarnemer in Beek.

Londen
De Weertenaar ging in mei 2016 aan de slag als bewindvoerder bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling in Londen. Die functie combineerde hij vanaf april 2018 met een functie bij de Wereldbank, waar hij zich specifiek bezighield met de wederopbouw van Sint Maarten. Op 6 september 2017 richtte de orkaan Irma grote schade aan op het eiland.

Voor zijn staatssecretariaat was Weekers onder meer lid van de Tweede Kamer en gemeenteraadslid in Weert.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen