Overslaan en naar de inhoud gaan

Topfunctie voor Frans Weekers in Brussel

Geplaatst opzaterdag 25 januari 2020 - 17:27

Ex-staatssecretaris van Financiën Frans Weekers uit Weert is benoemd tot adjunct-secretaris-generaal van de Benelux Unie.

De Weertenaar vormt sinds vrijdag het college van secretarissen-generaal met Luxemburger Alain de Muyser en Belg Rudolf Huygelen.

Tweede Wereldoorlog
De Benelux Unie zit in Brussel en is een samenwerkingsverband tussen Nederland, België en de Luxemburg en richt zich vooral op economie, duurzaamheid en justitie. Het partnerschap tussen de drie landen is opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944, ter bevordering van de onderlinge solidariteit.

Belastingdienst
Weekers was tussen 2010 en 2014 staatssecretaris in kabinet Rutte II. Hij trad af na kritiek van de Tweede Kamer. Die vond namelijk dat Weekers niet in staat was om de toenmalige problemen bij de Belastingdienst op te lossen.

Wereldbank
Medio 2018 was Weekers in de race voor de functie van bewindvoerder bij de Wereldbank in de Verenigde Staten. Die post ging uiteindelijk naar diplomaat Koen Davidse.

Lees ook: Frans Weekers in de race voor topfunctie Wereldbank

Heerlen
In 2015 was Weekers vijf maanden waarnemend burgemeester van Heerlen. Daarna was hij een paar maanden waarnemer in Beek.

Londen
De Weertenaar ging in mei 2016 aan de slag als bewindvoerder bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling in Londen. Die functie combineerde hij vanaf april 2018 met een functie bij de Wereldbank, waar hij zich specifiek bezighield met de wederopbouw van Sint Maarten. Op 6 september 2017 richtte de orkaan Irma grote schade aan op het eiland.

Voor zijn staatssecretariaat was Weekers onder meer lid van de Tweede Kamer en gemeenteraadslid in Weert.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen