Overslaan en naar de inhoud gaan

Topdrukte voor autoschadebedrijven door hagelschade

Geplaatst opdinsdag 23 augustus 2016 - 6:00

Autoherstelbedrijven in Limburg en Brabant hebben het druk met het herstellen van de schade die een groot aantal auto’s opliepen na een fikse hagelbui eind juni.

Op grote schaal worden daarbij buitenlandse hagelschadespecialisten ingeschakeld.

Wachttijden
Gedupeerde auto- en caravanbezitters hebben te maken met langere wachttijden van enkele weken tot, met name in Brabant, vele maanden.

Deuken
Bij Schadenet in Venlo houden zich acht ingevlogen Spaanse en Italiaanse herstellers bezig met het uitdeuken. Autoherstelbedrijf Peter Brouwers in Roermond heeft tijdelijk een Ierse en een Duitse specialist aan het werk. Volgens Brouwers is er na de extreme hagelbui nog zoveel extra werk dat er landelijk wel vierhonderd buitenlandse specialisten aan het werk zijn.

Lees ook: Verzekeraars: miljoenenschade door hagel als tennisballen

Hagelbui
De hagelbui trof in juni met name Noord- en Midden-Limburg en Oost-Brabant. Alleen al aan auto’s en caravans schat het Verbond van Verzekeraars de schade op 195 miljoen euro. In een normaal jaar ligt de particuliere hagelschade op 35 miljoen euro.

Lees ook: Tekort aan glas, lange wachttijden is het gevolg

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Windstoten, hagel en onweer verwacht boven Limburg
Telers zien appeloogst verloren gaan na fikse hagelbui
Slecht weer nog niet voorbij: onweer en hagel op komst
Veel overlast in met name Zuid-Limburg door zware buien
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen