Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Topdrukte voor autoschadebedrijven door hagelschade

Geplaatst opdinsdag 23 augustus 2016 - 6:00

Autoherstelbedrijven in Limburg en Brabant hebben het druk met het herstellen van de schade die een groot aantal auto’s opliepen na een fikse hagelbui eind juni.

Op grote schaal worden daarbij buitenlandse hagelschadespecialisten ingeschakeld.

Wachttijden
Gedupeerde auto- en caravanbezitters hebben te maken met langere wachttijden van enkele weken tot, met name in Brabant, vele maanden.

Deuken
Bij Schadenet in Venlo houden zich acht ingevlogen Spaanse en Italiaanse herstellers bezig met het uitdeuken. Autoherstelbedrijf Peter Brouwers in Roermond heeft tijdelijk een Ierse en een Duitse specialist aan het werk. Volgens Brouwers is er na de extreme hagelbui nog zoveel extra werk dat er landelijk wel vierhonderd buitenlandse specialisten aan het werk zijn.

Lees ook: Verzekeraars: miljoenenschade door hagel als tennisballen

Hagelbui
De hagelbui trof in juni met name Noord- en Midden-Limburg en Oost-Brabant. Alleen al aan auto’s en caravans schat het Verbond van Verzekeraars de schade op 195 miljoen euro. In een normaal jaar ligt de particuliere hagelschade op 35 miljoen euro.

Lees ook: Tekort aan glas, lange wachttijden is het gevolg

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Windstoten, hagel en onweer verwacht boven Limburg
Veel overlast in met name Zuid-Limburg door zware buien
Telers zien appeloogst verloren gaan na fikse hagelbui
Slecht weer nog niet voorbij: onweer en hagel op komst
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen