Overslaan en naar de inhoud gaan

Topdrukte verwacht op wegen naar thuisrace Max Verstappen

Geplaatst opdinsdag 21 augustus 2018 - 15:18

De ANWB verwacht dat dit weekend zo'n 80.000 Nederlanders de auto instappen om Max Verstappen te zien racen op het circuit van Spa-Francorchamps.

Volgens de verkeersorganisatie kunnen weggebruikers hun borst natmaken voor lange files op wegen rond het circuit.

Razend druk
Vorig jaar ontstonden er ook urenlange files op wegen als de N62, E25, E42 en E421 doordat fans van Max Verstappen massaal naar Spa-Francorchamps afreisden. De duizenden Nederlanders kwamen toen bij Verviers stil te staan. Ook rond Luik was het razend druk. Pas na ruim zeven uur waren de files opgelost. De ANWB vermoedt dat dit tafereel zich dit jaar zal herhalen.

Lees ook: Files van Verstappen-fans onderweg naar Spa

Zaterdag
De ANWB denkt dat het zaterdag al druk zal zijn op de smalle wegen in de Belgische Ardennen, ook al is de race pas op zondag. Veel mensen willen de kwalificatie al bijwonen, aldus de verkeersorganisatie.

Racefans die naar het circuit van Spa-Francorchamps gaan, kunnen volgens de ANWB het beste de auto thuis laten en reizen met het openbaar vervoer. Wie toch besluit om de auto te pakken, doet er goed aan om ruim op tijd te vertrekken.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen