Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Topcrimineel' Parkstadbende mogelijk vrijuit na misser

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 13:35

Vermeend Parkstadbendelid Yarmi Dortangs (29) gaat mogelijk vrijuit. Zijn advocaat vindt dat de zaak tegen de Kerkradenaar geen stand kan houden na een vermeende misser van justitie.

Henk Peters is officier van justitie in een andere zaak tegen Dortangs. Rondom die kwestie zou hij hebben gezegd dat de Kerkradenaar geen verdachte meer is in de zaak van de Parkstadbende.

Lees ook: Parkstadbende opnieuw voor de rechter: wie is wie?

Geen contact
Gita Biesmans, advocaat van Dortangs, claimt dat Peters dit tegen haar gezegd heeft. "En waarom zou ik dit verzinnen? We waren compleet verrast toen we toch voor deze zaak werden opgeroepen", vertelt de raadsvrouw. Wim Smits, de officier die de Parkstadbende-zaak onder zijn hoede heeft, reageerde verbaasd op het verhaal over zijn collega. "Wij hebben nooit contact gehad over deze zaak."

Dortangs vrijuit
Mocht het kloppen dat Peters voor zijn beurt heeft gesproken, dan gaat Dortangs vrijuit in de Parkstad-zaak. Peters ontkent echter woorden van die strekking te hebben gebruikt in zijn gesprekken met advocate Biesmans. De rechter wil nu duidelijkheid. Daarom wordt officier van justitie Peters binnenkort verhoord. Op welke datum dit gebeurt, is nog niet bekend.

Topcrimineel
Justitie ziet Dortangs als topcrimineel. Dat heeft voornamelijk te maken met tientallen misdrijven, veelal met geweld, die hij zou hebben gepleegd met een handlanger. Het leverde hem zelfs een plek op de Nationale Opsporingslijst op. Dit jaar komt de Kerkradenaar voor de rechter voor een woningoverval, waarbij de bewoner drie keer is beschoten en meermaals is geslagen.

* De naam van deze verdachte wordt voluit geschreven, nadat de politie zijn identiteit bekend maakte in een andere zaak waarin hij verdachte is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen