Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Topcrimineel' Parkstadbende mogelijk vrijuit na misser

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 13:35

Vermeend Parkstadbendelid Yarmi Dortangs (29) gaat mogelijk vrijuit. Zijn advocaat vindt dat de zaak tegen de Kerkradenaar geen stand kan houden na een vermeende misser van justitie.

Henk Peters is officier van justitie in een andere zaak tegen Dortangs. Rondom die kwestie zou hij hebben gezegd dat de Kerkradenaar geen verdachte meer is in de zaak van de Parkstadbende.

Lees ook: Parkstadbende opnieuw voor de rechter: wie is wie?

Geen contact
Gita Biesmans, advocaat van Dortangs, claimt dat Peters dit tegen haar gezegd heeft. "En waarom zou ik dit verzinnen? We waren compleet verrast toen we toch voor deze zaak werden opgeroepen", vertelt de raadsvrouw. Wim Smits, de officier die de Parkstadbende-zaak onder zijn hoede heeft, reageerde verbaasd op het verhaal over zijn collega. "Wij hebben nooit contact gehad over deze zaak."

Dortangs vrijuit
Mocht het kloppen dat Peters voor zijn beurt heeft gesproken, dan gaat Dortangs vrijuit in de Parkstad-zaak. Peters ontkent echter woorden van die strekking te hebben gebruikt in zijn gesprekken met advocate Biesmans. De rechter wil nu duidelijkheid. Daarom wordt officier van justitie Peters binnenkort verhoord. Op welke datum dit gebeurt, is nog niet bekend.

Topcrimineel
Justitie ziet Dortangs als topcrimineel. Dat heeft voornamelijk te maken met tientallen misdrijven, veelal met geweld, die hij zou hebben gepleegd met een handlanger. Het leverde hem zelfs een plek op de Nationale Opsporingslijst op. Dit jaar komt de Kerkradenaar voor de rechter voor een woningoverval, waarbij de bewoner drie keer is beschoten en meermaals is geslagen.

* De naam van deze verdachte wordt voluit geschreven, nadat de politie zijn identiteit bekend maakte in een andere zaak waarin hij verdachte is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen