Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Topcrimineel' Parkstadbende mogelijk vrijuit na misser

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 13:35

Vermeend Parkstadbendelid Yarmi Dortangs (29) gaat mogelijk vrijuit. Zijn advocaat vindt dat de zaak tegen de Kerkradenaar geen stand kan houden na een vermeende misser van justitie.

Henk Peters is officier van justitie in een andere zaak tegen Dortangs. Rondom die kwestie zou hij hebben gezegd dat de Kerkradenaar geen verdachte meer is in de zaak van de Parkstadbende.

Lees ook: Parkstadbende opnieuw voor de rechter: wie is wie?

Geen contact
Gita Biesmans, advocaat van Dortangs, claimt dat Peters dit tegen haar gezegd heeft. "En waarom zou ik dit verzinnen? We waren compleet verrast toen we toch voor deze zaak werden opgeroepen", vertelt de raadsvrouw. Wim Smits, de officier die de Parkstadbende-zaak onder zijn hoede heeft, reageerde verbaasd op het verhaal over zijn collega. "Wij hebben nooit contact gehad over deze zaak."

Dortangs vrijuit
Mocht het kloppen dat Peters voor zijn beurt heeft gesproken, dan gaat Dortangs vrijuit in de Parkstad-zaak. Peters ontkent echter woorden van die strekking te hebben gebruikt in zijn gesprekken met advocate Biesmans. De rechter wil nu duidelijkheid. Daarom wordt officier van justitie Peters binnenkort verhoord. Op welke datum dit gebeurt, is nog niet bekend.

Topcrimineel
Justitie ziet Dortangs als topcrimineel. Dat heeft voornamelijk te maken met tientallen misdrijven, veelal met geweld, die hij zou hebben gepleegd met een handlanger. Het leverde hem zelfs een plek op de Nationale Opsporingslijst op. Dit jaar komt de Kerkradenaar voor de rechter voor een woningoverval, waarbij de bewoner drie keer is beschoten en meermaals is geslagen.

* De naam van deze verdachte wordt voluit geschreven, nadat de politie zijn identiteit bekend maakte in een andere zaak waarin hij verdachte is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen