Overslaan en naar de inhoud gaan

Topbankier uit Simpelveld voor rechter vanwege witwasfraude

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2020 - 16:11

Ex-topman van ING Ralph Hamers uit Simpelveld moet voor het gerechtshof een verklaring afleggen over het mogelijk maken van witwaspraktijken door die bank.

Dat meldt NRC Handelsblad woensdag.

Succes
Dat Hamers naar het gerechtshof in Den Haag moet, is een succes voor de groep slachtoffers die een schadevergoeding wil krijgen als gevolg van het witwassen. Onder hen 1850 beleggers die in 2012 tientallen miljoenen dollars in valutahandel staken via IB Capital.

Alarm
Dat gebeurde via ING-bankrekeningen maar een deel van het geld werd weggesluisd. De gedupeerden vinden dat ING alarm had moeten slaan.

Zwitserse bank
Hamers is intussen overgestapt naar de Zwitserse bank UBS. Vanaf 1 november 2020 is hij daar, na een inwerkperiode, de directievoorzitter.

Lees ook: 'ING-topman Ralph Hamers uit Simpelveld naar Zwitserse bank'

Wanneer Hamers naar het gerechtshof in Den Haag moet is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen