Overslaan en naar de inhoud gaan

Top vijf: de duurste huizen in Limburg in de verkoop

Geplaatst opdonderdag 5 april 2018 - 14:18

Het gaat goed met de woningmarkt. In Limburg zijn ook steeds meer huizen met een waarde van meer dan een miljoen euro te vinden. Dit zijn de vijf duurste huizen die in Limburg momenteel te koop staan.

De huizenprijs is al jaren het hoogst in Mook en Middelaar. De gemiddelde verkoopprijs was daar 311.447 euro. De duurste straat van Limburg ligt echter in Maastricht. De Sint Lambertuslaan was in 2017 het duurst met een gemiddelde woningwaarde van 760.000 euro. Maar de vraagprijs van de vijf duurste woningen die momenteel op de woningverkoopsite Funda te koop staan in Limburg, ligt een flink stuk hoger dan dat.

5. Kasteel in Schinnen
Voor een kleine 2,75 miljoen euro kun je in een kasteel wonen. Omringd door landerijen ligt in Schinnen dit gerestaureerde kasteel 'Ter Borgh' te koop. Het kasteel, een Rijksmonument, heeft zelfs een heuse gracht. En meerdere bijgebouwen. Zo ligt er aan het binnenplein een uitgebouwd kapelletje.

4. Maertenhof in Grathem
Voor 2,8 miljoen euro krijg je in Grathem een luxe villa, professionele manege en een loft. Alle gebouwen liggen op een terrein van ongeveer zes hectare. Genoeg ruimte dus om een flinke wandeling met de paarden te maken.

3. Chateau L'Ermitage in Valkenburg
Een oprijlaan leidt naar het exclusieve Chateau L'Ermitage in Houthem op de rand van Meerssen. Het gebouw is in 2016 met veel oog voor detail gerenoveerd en beschikt over 27 kamers en een professionele wellness. Voor net iets minder dan 2,9 miljoen euro kun jij de eigenaar van dit optrekje worden. Dit stulpje werd een paar jaar geleden overigens nog voor een habbekrats verhuurd als anti-kraakpand.

2. Voormalig klooster
In Vaals staat dit volledig gerestaureerde klooster met kapel te koop voor iets meer dan 3,7 miljoen euro. Op het terrein met eigen bos bevindt zich bovendien een restaurant met bar.

1. Kasteel Schaloen
De duurste woning die momenteel in Limburg via Funda te koop wordt aangeboden, is kasteel Schaloen in Oud Valkenburg. Dat ligt op een eigen eiland in een beschermd natuurgebied. Voor een kleine 6 miljoen euro is dit optrekje voor jou. En dat is een koopje. In 2009 moest dit nederige stulpje immers nog 17,5 miljoen opbrengen. Het Te Koop-bordje staat dus al even in de voortuin.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen