Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Top UM hield fraude en zelfverrijking geheim

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 6:45

De top van de Universiteit Maastricht heeft in 2008 twee medewerkers die zich schuldig hebben gemaakt aan fraude en zelfverrijking, amper bestraft.

Dat blijkt uit onderzoek van De Limburger, Investico en De Groene Amsterdammer.

Patent
De top van de UM reageerde amper toen bleek dat huidig hoogleraar, toenmalig onderzoeker Leon Schurgers en Cees Vermeer, destijds directeur van UM-dochteronderneming VitaK BV, stiekem een waardevol patent bij een eigen bedrijf onderbrachten. Daarnaast nam Schurgers 70.000 euro aan van een farmaceutisch bedrijf. Er werd geen aangifte gedaan door de opleider en Schurgers werd niet gesommeerd het illegaal ontvangen geld terug te storten. Ook kreeg Vermeer een prepensioen van ruim 500.000 euro dat nooit gemeld werd aan pensioenfonds ABP.

College van Bestuur
De fraude is besproken tot het hoogste niveau binnen de universiteit, blijkt uit notulen die de krant heeft ingezien. André Postema, destijds lid van het College van Bestuur, was daarbij aanwezig. Hij laat in een reactie weten dat er 'maatregelen zijn genomen die er carrièretechnisch inhakten'. "Daarmee is de kous voor ons in principe af", zegt hij tegen De Limburger. De overige leden van het College zeggen het verhaal niet te kennen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen