Overslaan en naar de inhoud gaan

TOP Oss en MVV verdelen de buit

Geplaatst opvrijdag 16 april 2021 - 22:09

MVV Maastricht en Top Oss hebben in Oss de punten gedeeld door met 2-2 gelijk te spelen.

De thuisclub opende de score, maar MVV Maastricht maakte tien minuten later gelijk. In de tweede helft kwamen de Maastrichtenaren door een prachtgoal van Salasiwa in de kruising op 1-2. Enkele minuten voor tijd kreeg de thuisclub een penalty, die door invaller Rommers benut werd.

Eerste gevaar
De wedstrijd in het Frans Heesen Stadion in Oss was nauwelijks begonnen of Joy Lance Mickels kreeg een kans MVV op voorsprong te brengen. Hij was Joshua Sanches al voorbij, maar schoot voorlangs. Kort daarna moest Kursad Sürmeli geblesseerd van het veld en werd vervangen door Djibril Dianessy. Het eerste gevaar van de thuisclub kwam in de tiende minuut, maar de voorzet van Olivier Rommens werd door Brem Soumaoro geblokt. Een schot van middenvelder Lion Kaak ging even later over het doel van Mike Havekotte.

Top Oss op voorsprong
In de twintigste minuut moest goalie Bo Geens alle zeilen bijzetten om een voorzet van Djibril Dianessy over het doel te tikken. MVV kwam beter in het spel, maar moest in de 27e minuut een doelpunt incasseren toen Mart Remans een voorzet van Livio Milts tegen de touwen kopte: 1-0. Kort daarna verzuimde Joy Lance Mickels gelijk te maken toen hij vrij in de zestien de bal langs het doel van Bo Geens schoot.

Dianessy maakt gelijk
Acht minuten voor de rust kwam MVV verdiend op gelijke hoogte toen Bo Geens een afstandsschot van Marko Kleinen keerde, Djibril Dianessy alert reageerde en de bal bij de tweede paal binnentikte. MVV putte inspiratie uit dat doelpunt, zette druk, maar kon de eerste helft niet met voorsprong afsluiten.

Tweede helft
Direct na de hervatting kreeg MVV de kans om op voorsprong te komen, maar doelman Geens maakte het schot van Djibril Dianessy onschadelijk. Livio Milts probeerde het daarna met een voorzet op Dennis van der Heijden, maar hij schoot naast. Olivier Rommens probeerde het daarna met een schot in de korte hoek, maar Mike Havekotte redde.

Salasiwa scoort
Acht minuten na de hervatting kwam MVV op voorsprong toen Gaston Salasiwa ruimte kreeg en de bal van afstand onhoudbaar in de kruising schoot. Kort daarna kopte Luc Mares uit een vrije trap van Jerôme Deom maar net over.

Dreigender
Top Oss werd in de slotfase dreigender, maar MVV had het meeste balbezit en creëerde kansen. Een kopbal van Dianessy ging rakelings over en een afstandsschot van Koen Kostons werd gekraakt. Met minder dan een kwartier te spelen was TOP Oss dicht bij de gelijkmaker. Kyvon Leidsman kreeg de bal van Mart Remans, maar de invaller kwam te kort om de bal achter doelman Havekotte te werken.

Penalty benut
Vier minuten voor tijd kreeg TOP Oss een penalty nadat Mart Remans in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Philippe Rommens scoorde vanaf de stip en sleepte daarmee een punt voor zijn team uit het vuur.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen