Overslaan en naar de inhoud gaan

Top Openbaar Ministerie loopt verder leeg

Geplaatst opvrijdag 16 november 2018 - 16:32

Opnieuw vertrekt er een topman bij het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg.

Als er niet snel versterking komt, staat binnenkort de hoofdofficier er alleen voor in de parketleiding die normaal gesproken uit drie personen hoort te bestaan.

Afzwaaien
Na een eerder vertrek van de plaatsvervangend hoofdofficier verlaat nu ook een ander de de leiding van het arrondissementsparket. Zeven ervaren officieren van justitie zwaaiden al eerder af.

Lees ook: Leegloop bij justitie: zeven officieren vertrekken

Gelderland
Per 1 januari vertrekt hoofd bedrijfsvoering Johan van Kastel. Hij was 4,5 jaar verantwoordelijk voor de ondersteunende diensten van het Openbaar Ministerie in Limburg zoals personeel, financiën, facilitaire zaken en ICT. Van Kastel wordt directeur van de Veiligheidsregio Gelderland Zuid: "Ik zag een prachtige kans."

Huwelijk
Naar eigen zeggen heeft zijn vertrek niets te maken met de leegloop bij het OM. Toch was er blijkbaar irritatie. "Het is geen geheim dat mijn relatie met de hoofdofficier geen goed huwelijk is." En dat is juist de persoon met wie hij leiding moest geven aan het parket. "Er was geen reden om te blijven." Van Kastel ontkent dat hij uit onvrede vertrekt. Hij gaat terug naar een provincie die hij goed kent. "Ik kom er vandaan en ik was ook ook politiechef in Nijmegen." Hij zegt dat hij getipt werd over de vacature. "Ik solliciteerde vanuit mijn eigen motivatie met een positieve drive."

Alleen
Eerder vertrok ook plaatsvervangend hoofdofficier George Rasker. In mei 2018 zegde hij het parket vaarwel om landelijk programmadirecteur te worden van het aanjaagteam ondermijning. Daarom moet hoofdofficier Jan Eland bepaalde juridische beslissingen alleen nemen. Zo mag alleen een hoofdofficier en diens plaatsvervanger besluiten over de inzet van een arrestatieteam.

Drietal
De leiding van een regionale afdeling van het Openbaar Ministerie moet uit drie personen bestaan. Binnenkort wordt er een procedure gestart om een nieuwe plaatsvervangend hoofdofficier te vinden. Een woordvoerder van het OM Limburg verwacht ook dat er een vacature komt om een nieuwe hoofd bedrijfsvoering te vinden.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen