Overslaan en naar de inhoud gaan

Top Openbaar Ministerie loopt verder leeg

Geplaatst opvrijdag 16 november 2018 - 16:32

Opnieuw vertrekt er een topman bij het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg.

Als er niet snel versterking komt, staat binnenkort de hoofdofficier er alleen voor in de parketleiding die normaal gesproken uit drie personen hoort te bestaan.

Afzwaaien
Na een eerder vertrek van de plaatsvervangend hoofdofficier verlaat nu ook een ander de de leiding van het arrondissementsparket. Zeven ervaren officieren van justitie zwaaiden al eerder af.

Lees ook: Leegloop bij justitie: zeven officieren vertrekken

Gelderland
Per 1 januari vertrekt hoofd bedrijfsvoering Johan van Kastel. Hij was 4,5 jaar verantwoordelijk voor de ondersteunende diensten van het Openbaar Ministerie in Limburg zoals personeel, financiën, facilitaire zaken en ICT. Van Kastel wordt directeur van de Veiligheidsregio Gelderland Zuid: "Ik zag een prachtige kans."

Huwelijk
Naar eigen zeggen heeft zijn vertrek niets te maken met de leegloop bij het OM. Toch was er blijkbaar irritatie. "Het is geen geheim dat mijn relatie met de hoofdofficier geen goed huwelijk is." En dat is juist de persoon met wie hij leiding moest geven aan het parket. "Er was geen reden om te blijven." Van Kastel ontkent dat hij uit onvrede vertrekt. Hij gaat terug naar een provincie die hij goed kent. "Ik kom er vandaan en ik was ook ook politiechef in Nijmegen." Hij zegt dat hij getipt werd over de vacature. "Ik solliciteerde vanuit mijn eigen motivatie met een positieve drive."

Alleen
Eerder vertrok ook plaatsvervangend hoofdofficier George Rasker. In mei 2018 zegde hij het parket vaarwel om landelijk programmadirecteur te worden van het aanjaagteam ondermijning. Daarom moet hoofdofficier Jan Eland bepaalde juridische beslissingen alleen nemen. Zo mag alleen een hoofdofficier en diens plaatsvervanger besluiten over de inzet van een arrestatieteam.

Drietal
De leiding van een regionale afdeling van het Openbaar Ministerie moet uit drie personen bestaan. Binnenkort wordt er een procedure gestart om een nieuwe plaatsvervangend hoofdofficier te vinden. Een woordvoerder van het OM Limburg verwacht ook dat er een vacature komt om een nieuwe hoofd bedrijfsvoering te vinden.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen