Overslaan en naar de inhoud gaan

Top motorclub: 'Bandidos ben je in je hart, niet in je kleding'

Geplaatst opdonderdag 21 december 2017 - 16:15

"Je bent Bandidos by heart, het zit in ons hart." Dat is de reactie van prominente leden van de Bandidos na het verbod op de motorclub.

President Harrie Ramakers en zijn rechterhand reageren via hun advocaat Gitte Stevens op de uitspraak van de rechter. "Bandidos zijn, zit niet in de kleding."

Wetteloos
De club werd woensdag verboden door de rechtbank omdat ze wetteloos zijn en geweld aanmoedigen. Zowel Nederlandse als internationale afdelingen zijn verboden. Ze mogen geen clubhuis openen en evenementen organiseren. Ook mogen ze zich straks niet meer als Bandidos vertonen. Zo mogen ze bijvoorbeeld het motorhesje met hun logo erop, de zogenoemde 'colours', niet meer dragen.

Lees ook: Motorclub Bandidos per direct verboden door de rechter

Tattoo
Volgens advocaat Gitte Stevens is dat verbod lastig uit te voeren omdat verschillende leden ook een tattoo hebben van de motorclub. "Het verbod roept meer vragen op dan antwoorden. Wat zijn uiterlijke verschijningsvormen? Is dat ook een t-shirt? Is dat ook een tattoo? En wat doe je dan als iemand normale kleding draagt, maar wel een tattoo heeft? Vooralsnog lijkt het dat ze die moeten afdekken, maar dat lijkt me een probleem", zegt Stevens.

Boetes
Justitie zegt in een reactie dat ook tattoos van de Bandidos verboden worden. Maar dat straffen en boetes pas volgen als de hele juridische procedure is afgerond en het hoger beroep achter de rug is. Als de motorclub ook in hoger beroep verboden wordt, kunnen politie en justitie pas echt optreden. Justitie zegt dat op het dragen van een hesje van de Bandidos dan een celstraf van een jaar kan volgen.

Met de uitspraak van de rechtbank kunnen burgemeesters nu wel al verzoeken voor clubhuizen en vergunningen weigeren.

Lees hier alle berichtgeving over de Bandidos.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV