Overslaan en naar de inhoud gaan

'Top of flop' Pinkpop-programma kritisch ontvangen

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 7:59

Het programma voor Pinkpop 2015 is kritisch ontvangen. Vooral het ontbreken van echt grote namen, stemt de landelijke kranten sceptisch.

De Telegraaf kopt 'Vorig jaar Stones, nu Avicii'.

Top of flop
Volgens het dagblad is de komst van 'dancehitwonder Avicii' weliswaar 'spectaculair te noemen', maar ontbreekt de middenmoot. "De namen die nu op het affiche staan, zijn top óf (vooralsnog) flop. Natuurlijk, wat niet is, kan nog komen. En wie weet groeien bands als Magic!, Sheppard en Ewert and the Two Dragons nog uit tot Pinkpop-waardige festivalnamen. Maar momenteel is het niet meer dan vulling en daarvan staat er net te veel op het programma."

Middenmoot ontbreekt
De Volkskrant concludeert dat er vooral een toename te zien is van het aantal dance-acts en het Algemeen Dagblad is kritisch. De editie van 2014 oogde volgens de krant van 'hoger gewicht'. Volgens het AD heeft Pinkpop vooral op het terrein van de typische festivalmuziek naast de felst begeerde trofeeën te hebben gegrepen. "Geen Damien Rice, Lenny Kravitz, Noel Gallagher, Florence + The Machine, Ben Howard of War on Drugs in Landgraaf dus dit jaar."

Hits vliegen om oren
Wel enthousiast is Daglad de Limburger/ Limburgs Dagblad. Volgens de krant is Pinkpop er juist wel in geslaagd om zich in de breedte te versterken en zorgde de onthulling van de nieuwe namen 'voor veel positieve reacties'. De hippe andere namen zorgen er bovendien voor dat de 'hits je om de oren vliegen' in juni, concludeert de krant.

Uitverkocht
Of dat ook voor een uitverkocht Pinkpop gaat zorgen, betwijfelen de Limburgse kranten echter. De Telegraaf is er zelfs zeker van dat er 'vast geen zestigduizend' mensen op het Megalandterrein in Landgraaf staan dit jaar.

Bekijk hier meer berichten over Pinkpop.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pinkpop 2015 is 24 uur per dag op televisie
LIVE: Bekendmaking line-up Pinkpop 2015
Pinkpoppresentatie live te volgen op 1limburg en L1 TV
Robbie Williams terug op Pinkpop
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen