Floor Jansen in Heerlen (26 jan 2020)

Floor Jansen hoogst genoteerde Limburgse artiest in Top 2000

Net als voorgaande jaren is Rowwen Hèze de hofleverancier van Limburgse nummers in de Top 2000. Toch is de Americaanse band niet de hoogst genoteerde Limburgse act in de 'lijst der lijsten'. Die eer valt de in Beegden opgegroeide zangeres Floor Jansen dit jaar ten deel.

LP's platen
Opmars dialect in Top 2000 lijkt door te zetten

De decembermaand staat traditiegetrouw in het teken van lijstjes. Sinds dinsdag is de stembus voor de Top 2000 geopend. Hoeveel Limburgse artiesten staan dit jaar in de 'lijst der lijsten'?

ANP
Eerbetoon Nicky Verstappen in Top 2000: 'Ontroerend moment'

De lobby van Peter R. de Vries om 'Vlinder' van Rowwen Hèze in de Top 2000 te krijgen, is gelukt.

ANP
Peter R. de Vries wil eerbetoon Nicky Verstappen in Top 2000

Peter R. de Vries hoopt dat het nummer Vlinder van Rowwen Hèze, dat speciaal werd geschreven vanwege de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen, dit jaar in de Top 2000 komt.

ANP
Top 2000-stembus komt naar Limburg

De Stembus van de Top 2000 komt dit jaar naar één Limburgse stad. De bus van de lijst der lijsten maakt een stop in Venlo, waar muziekliefhebbers dan hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete platen.

Limburgse inbreng Top 2000 steeds meer dialectfeestje

De Limburgse inbreng in de Top 2000 wordt steeds meer een dialectfeestje. Onze provincie levert nog maar één nummer dat niet in het dialect is gezongen.

Top 2000-stembus doet twee Limburgse steden aan

Ook dit jaar strijkt de Top 2000-stembus weer neer in Limburg. Tijdens de stemweek voor de 'lijst der lijsten' van Radio 2 maakt de bus een tussenstop in Maastricht en Roermond.

Venlo kaapt de Top 2000 en gaat los op Neet Oét Lottum

De Top 2000 van Radio 2 werd vrijdagnacht even overgenomen door Venlo.

Limburgse radio-dj floreert bij solodebuut Top 2000

De Venlose radio-dj Cielke Sijben heeft maandagnacht haar solodebuut gemaakt bij het dj-team van de Top 2000.

Limburgse maakt debuut in Top 2000 dj-team

Cielke Sijben uit Venlo is een van de deejays die dit jaar de Top 2000 op Radio 2 gaat presenteren.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten