Overslaan en naar de inhoud gaan

Toon van H. wil vervolging politie-informant

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 6:00

Toon van H. (61) uit Echt wil dat justitie een informant van de Criminele Inlichtingendienst (CID) gaat vervolgen.

Dat meldt De Limburger maandag.

Valse tips
De man zou in 2003 en in 2016 de inlichtingendienst de valse tips hebben gegeven dat van H. plannen had een officier van justitie en een politieman te laten vermoorden. Van H. heeft aangifte gedaan van smaad en laster. De politie heeft de aangifte bevestigd en zegt dat de recherche met de zaak bezig is. De 'fake-informant', zoals Van H. hem noemt, zou een voormalig zakenpartner zijn die hem vanwege conflicten een loer heeft willen draaien.

Lees ook: Doelwitten uit 2003 opnieuw bij Toon van H. in vizier

Liquidatieplannen
Van H. werd in september 2016 en in december 2003 aangehouden omdat hij magistraat Paul Van Hilten en een politieman uit Eindhoven zou willen laten liquideren. Justitie moest de vervolging van de Echtenaar voor de moordplannen in 2003 al snel staken bij gebrek aan bewijs. Na zijn arrestatie in september was Van H. na twee dagen weer vrij man.

Lees ook: Toon van H. alweer vrijgelaten

Vervolging afdwingen
In een onderhoud met de politie heeft Toon van H. uitgebreid uit de doeken gedaan wie volgens hem de CID-informant is. Advocaat Ludo Hameleers van Van H. zegt dat hij desnoods naar het gerechtshof stapt om vervolging van de tipgever af te dwingen.

Meer over deze zaak in De Limburger van maandag.

Meer hierover in De Limburger van maandag of op www.limburger.nl

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Advocaat Toon van H. ontkent liquidatieplannen cliƫnt
Onderzoek naar tipgever over Toon van H. gaat door
Doelwitten uit 2003 opnieuw bij Toon van H. in vizier
Geen bewijs liquidatieplannen Toon van H.
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen