Overslaan en naar de inhoud gaan

Toon Hermans Huis start met huisbezoeken

Geplaatst opzondag 4 januari 2015 - 23:00

Het Sittardse Toon Hermans Huis (THH) wil in de loop van dit jaar starten met het doen van huisbezoeken.

Het inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten wil zo de drempel verlagen voor hulpvragers.

Bang
Niet iedereen durft het THH aan de Paardestraat zelf binnen te stappen. "De huisbezoeken zijn voor mensen die zeggen dat ze heel graag een gesprek willen met iemand van het THH, maar er niet naartoe willen", zegt directrice Nellie Poiesz van het THH. Voor de vrijwilligers die de bezoeken gaan doen, worden nog studiedagen gehouden om zich goed op het project voor te breiden.

Kommer en kwel niet delen
De Toon Hermans Huizen hebben laten onderzoeken waarom sommige mensen niet langskomen. "Dan blijkt het te gaan om mensen die zeggen: 'Ik wil mijn kommer en kwel niet delen met anderen, want dan wordt het alleen nog maar erger'."

'Het lucht op'
Uit onderzoek onder degenen die het THH wel aandoen, blijkt juist 'dat er een heleboel van die mensen afvalt als ze erover praten'. Volgens Poiesz 'helpen gesprekken om de eigen situatie te kunnen relativeren'. Veel kankerpatiënten proberen bovendien thuis hun partner te ontzien. Het lucht op eens vrijuit over zorgen en problemen te praten en die te kunnen delen. "Om te merken: wat ik meemaak, maakt een ander ook mee."

Lees in Dagblad de Limburger of het Limburgs Dagblad van maandag een interview met directrice Nellie Poiesz.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Schilderij Toon Hermans voor 5500 euro naar Sauerland
Vergeefse zoektocht naar inbreker Toon Hermans Huis
Laatste wens gaat toch door dankzij herenclub Weert
Deelnemers City Swim zwemmen ruim 60.000 euro bij elkaar
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen