Overslaan en naar de inhoud gaan

Toon Hermans-collectie opgekocht voor begin antiekbeurs

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2015 - 12:35

Nog voor de opening van de Maastricht Antiquarian Book & Print Fair is een unieke collectie tekeningen, foto's en een boek van de hand van Toon Hermans al verkocht.

Het Haagse antiquariaat Fokas Holthuis zou de verzameling - met als blikvanger de nooit verschenen uitgave van het boek De Nootmuskaatkolonel - tot en met zondag laten zien in de Maastrichtse Sint Janskerk.

Tienduizend euro
"Maar voor de opening belde er al een particulier die de hele Hermans-collectie wilde kopen. En de klant is koning", zegt Fokas Holthuis. "Voor tienduizend euro is het van de hand gegaan. De klant wilde het meteen meenemen, dus helaas kunnen we het werk van Hermans niet meer laten zien."

Voor de liefhebber blijft er volgens Holthuis nog genoeg koopwaar over. "Eerste drukken van Ulysses van James Joyce en het Achterhuis van Anne Frank bijvoorbeeld."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Schilderij Toon Hermans voor 5500 euro naar Sauerland
Zangeres Aïcha Cherif wint finale van Kunstbende
Ruim 600 werken van punktekenaar Pettibon naar Limburg
Gitarist The Police exposeert in Bonnefantenmuseum
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen