iStock-1043639196

L1mburg Centraal: Toon Hermans springlevend op oude bandjes

Verpleegkundige Mandy filmt in zorgcentrum Hoogstaete Sittard en meer nieuws in L1mburg Centraal van woensdag 22 april 2020. Met de volgende onderwerpen:

Trouwe toneelknecht van Toon Hermans overleden

De voormalig toneelknecht van Toon Hermans, John van Elk, is vrijdagavond op 82-jarige leeftijd overleden.

Tour de Toon: Fietsen voor invalidentoilet

Het Toon Hermans Huis was maandagochtend het vertrekpunt voor Tour de Toon. Met de sponsorfietstoch werd geld opgehaald om een invalidentoilet in het Toon Hermans Huis te realiseren.

L1mburg Centraal: Limburg maakt stormschade op

Maandag in L1mburg Centraal: Limburg maakt stormschade op, Heerlense raad praat over affaire rond Krewinkel, Afghaan sluit Toon Hermans in zijn hart, Maasbree middelpunt van trialsport en meer Limburgs nieuws...

'Grote Toon' blijkt inspiratiebron voor Afghaanse docent

Michiel de Ruyter is het voor Zeeland, Johan Cruijff voor Noord-Holland. Maar wij hebben Toon Hermans. De cabaretier, dichter en kunstschilder is gekozen tot grootste Limburger in een onderzoek van I&O Research, in opdracht van de regionale omroepen en de NOS.

Carnavalshit van Toon Hermans krijgt nieuw leven

Er is een nieuwe versie verschenen van 'Mien waar is mijn feestneus', de grootste hit van Toon Hermans.

Toon Hermans herleeft in eigen 'repetitiekerkje'

Toon Hermans herleeft komend weekeinde op de plek waar hij medio jaren negentig repeteerde voor zijn laatste optredens: het Beauforthuis in het Utrechtse Austerlitz, een voormalig kerkje.

Liefdesbrieven Toon Hermans opgedoken

Tientallen liefdesbrieven geschreven door Toon Hermans zijn ontdekt in een koffer die in handen is van stadsarchivaris Peer Boselie van Sittard-Geleen.

Chantal Janzen droomt van onemanshow net als Toon

Chantal Janzen had als kind een wel heel bijzondere droom. Ze wilde heel graag Toon Hermans worden.

Ook centrum van Geleen krijgt expositie Toon Hermans

Naast de tentoonstelling in het voormalige V&D-pand in Sittard is op de Markt in Geleen nu ook een expositie over Toon Hermans te zien.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten