Schouwburg De Domijnen in Sittard

Nieuwe naam schouwburg Sittard: Toon Hermans Theater

Schouwburg De Domijnen in Sittard wordt in december omgedoopt tot het Toon Hermans Theater.

iStock-1043639196
L1mburg Centraal: Toon Hermans springlevend op oude bandjes

Verpleegkundige Mandy filmt in zorgcentrum Hoogstaete Sittard en meer nieuws in L1mburg Centraal van woensdag 22 april 2020. Met de volgende onderwerpen:

Trouwe toneelknecht van Toon Hermans overleden

De voormalig toneelknecht van Toon Hermans, John van Elk, is vrijdagavond op 82-jarige leeftijd overleden.

Tour de Toon: Fietsen voor invalidentoilet

Het Toon Hermans Huis was maandagochtend het vertrekpunt voor Tour de Toon. Met de sponsorfietstoch werd geld opgehaald om een invalidentoilet in het Toon Hermans Huis te realiseren.

L1mburg Centraal: Limburg maakt stormschade op

Maandag in L1mburg Centraal: Limburg maakt stormschade op, Heerlense raad praat over affaire rond Krewinkel, Afghaan sluit Toon Hermans in zijn hart, Maasbree middelpunt van trialsport en meer Limburgs nieuws...

'Grote Toon' blijkt inspiratiebron voor Afghaanse docent

Michiel de Ruyter is het voor Zeeland, Johan Cruijff voor Noord-Holland. Maar wij hebben Toon Hermans. De cabaretier, dichter en kunstschilder is gekozen tot grootste Limburger in een onderzoek van I&O Research, in opdracht van de regionale omroepen en de NOS.

Carnavalshit van Toon Hermans krijgt nieuw leven

Er is een nieuwe versie verschenen van 'Mien waar is mijn feestneus', de grootste hit van Toon Hermans.

Toon Hermans herleeft in eigen 'repetitiekerkje'

Toon Hermans herleeft komend weekeinde op de plek waar hij medio jaren negentig repeteerde voor zijn laatste optredens: het Beauforthuis in het Utrechtse Austerlitz, een voormalig kerkje.

Liefdesbrieven Toon Hermans opgedoken

Tientallen liefdesbrieven geschreven door Toon Hermans zijn ontdekt in een koffer die in handen is van stadsarchivaris Peer Boselie van Sittard-Geleen.

Chantal Janzen droomt van onemanshow net als Toon

Chantal Janzen had als kind een wel heel bijzondere droom. Ze wilde heel graag Toon Hermans worden.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten