Overslaan en naar de inhoud gaan

Tony bleef uit handen justitie: waarom meldde hij zichzelf?

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 21:05

Hij wist een jaar uit handen van politie en justitie te blijven, tot Dejvi 'Tony' G. (38) zich woensdag uit eigen beweging op een politiebureau meldde. Wie is deze Albanees en waarom is hij plots terug?

De dertiger wordt gezien als leider van een criminele organisatie, die zich met name richtte op hennephandel.

Lees ook: Voortvluchtig kopstuk in drugsoperatie is autodealer 'Tony'

Tijdig gevlucht
Tony is eigenaar en directeur van autobedrijf Alba Car in Beek. Volgens justitie werd via dat bedrijf een internationale drugsoperatie gerund. In oktober 2020 vielen opsporingsdiensten op verschillende plekken in Nederland en Spanje binnen en werden er veertien mensen aangehouden. Tony vertrok vlak voor die politieactie naar het buitenland.

Gezin in Sittard
Verschillende bronnen plaatsten hem in vaderland Albanië. Dat land levert doorgaans geen eigen onderdanen uit, zodat het vermeende kopstuk van de drugsorganisatie eenvoudig uit handen kon blijven van politie en justitie. Achter de schermen was hij echter al geruime tijd bezig met een terugkeer naar Nederland.

Tony heeft immers een woning in Sittard en liet met zijn plotse vertrek naar Albanië veel hechte vrienden en vooral zijn gezin achter in Limburg. Er was hem veel aan gelegen om herenigd te worden met zijn naasten.

Lees ook: Albanezen en Syriërs runden drugsoperatie vanuit Limburg

Internationaal gezocht
Een reis naar Nederland was echter geen eenvoudige opgave. Tony stond internationaal gesignaleerd, waardoor hij direct aangehouden zou worden als hij ergens de grens zou oversteken. Hij heeft zijn advocate Gitte Stevens gevraagd te helpen bij zijn terugkeer naar Nederland. Zij slaagde er na overleg met justitie in om de signalering van haar cliënt, al dan niet tijdelijk, te stoppen.

Medeverdachten vrij
Geheel volgens afspraak stapte Tony vervolgens op het vliegtuig en meldde hij zich woensdagmorgen met zijn advocate op het politiebureau in Heerlen. Hij zit in ieder geval tot en met vrijdag in voorarrest. Die dag buigt de onderzoeksrechter zich over zijn zaak. Alle andere verdachten in het grote drugsonderzoek zijn in een eerder stadium vrijgelaten; ze mogen hun proces in vrijheid afwachten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen