Gallo 1

Wetenschappers reconstrueren 2000 jaar oude gezichten

Met de nieuwste technieken is het een groep Belgische en Nederlandse wetenschappers gelukt om de gezichten van een man en twee kinderen uit de Romeinse tijd te reconstrueren.

Edit - Grensovergang Kanne (23 mrt 2020)
België steeds meer op slot: ook kleine wegen versperd

België sluit de grenzen steeds verder. Waar afgelopen weekend nog veel sluipwegen en bospaadjes tussen België en Nederland open waren, zijn deze inmiddels met hekken en betonblokken afgesloten.

Handbal Lions - Tongeren 22 dec 2019
Handballers Lions sluiten jaar af met winst op Tongeren

De handballers van OCI Lions hebben het jaar afgesloten met een overwinning op Tongeren.

Gevangene crimineel handboeien stock
Rechter stelt Belgische 'afpersers' op vrije voeten

Twee mannen uit België die worden verdacht van afpersing, zijn door de rechter op vrije voeten gesteld. Justitie wilde dat hun voorarrest verlengd zou worden, maar kon de rechter niet overtuigen van die noodzaak.

Afpersing zwijggeld criminaliteit geld stock
Belgen opgepakt voor afpersing in Maastricht

In Maastricht zijn zondagavond twee mannen uit Tongeren opgepakt op verdenking van afpersing. Het slachtoffer is eveneens een man uit die Belgische plaats.

Arrestatie Lei B.
Sittardse 'moordopa' pleegt zelfmoord in cel

De 71-jarige moordverdachte Lei B. uit Sittard heeft zichzelf in de nacht van dinsdag op woensdag van het leven beroofd in zijn cel in een Belgische gevangenis.

Hiphop
Hiphop-festival Hip Hub Hooray mikt op meer bezoekers

Hiphop-festival Hip Hub Hooray lokte vorig jaar 2000 liefhebbers naar de eerste editie. Dit jaar mikt de organisatie op meer bezoekers.

Spoorloze Sittardenaar krijgt levenslang voor moord op ex

De uit Sittard afkomstige Lei B. is in België bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven in 2009.

Bevo haalt oude bekende Nick de Kuyper terug

Handballer Nick de Kuyper uit Mill keert volgend seizoen terug naar zijn oude liefde Herpertz Bevo. Hij komt over van het Belgische Tongeren, waar hij de afgelopen twee seizoenen onder contract stond.

OCI Lions verliest in slotseconden van Tongeren

De handballers van OCI Lions hebben in de BeNe-league met 20-21 verloren van Tongeren.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten