Overslaan en naar de inhoud gaan

Toneelstuk over Moszkowicz mag geen 'Moszkowicz' heten

Geplaatst opmaandag 9 januari 2017 - 10:54

Toneelgroep Maastricht heeft de naam van het toneelstuk over Bram Moszkowicz noodgedwongen veranderd.

De voorstelling zou worden opgevoerd onder de logische naam 'Moszkowicz', maar daar wordt nu van afgezien. Het stuk heet voortaan 'De advocaat'.

Merk
Reden voor de wijziging is een sommatie van het advocatenkantoor van Max
Moszkowicz Junior. Die zegt de naam te hebben laten registreren als merk. En hoewel het stuk voornamelijk gaat over de opkomst en ondergang van zijn broer Bram, heeft hij ernstige bezwaren tegen het gebruik van de familienaam.

Kosten
Toneelgroep Maastricht is het niet eens is met de claim, maar geeft toch gehoor aan het verzoek. Een eventueel proces zou namelijk forse kosten met zich meebrengen.

Dramaserie
Het is niet voor het eerst dat een Moszkowicz-telg zich verzet tegen het gebruik van de familienaam. Onlangs stapte Robert en zijn zoon Yehudi Moszkowicz nog naar de rechter. Ze wilden voorkomen dat een VPRO-dramaserie over de familie zou worden uitgezonden, maar de rechtbank stelde de televisiemakers in het gelijk.

Het toneelstuk gaat over de opkomst en ondergang van Bram Moszkowicz.
Foto: ANP/Bas Czerwinski

Première
Het toneelstuk De advocaat gaat over het leven van Bram Moszkowicz. De hoofdrol wordt gespeeld door Porgy Franssen, de tekst is van de hand van Ilja Leonard Pfeijffer. De voorstelling gaat op zaterdag 5 mei in première.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen