Overslaan en naar de inhoud gaan

Toneelgroep Maastricht: van theater naar online en naar tv

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 10:48

Toneelgroep Maastricht moest door de coronamaatregelen regelmatig haar voorstelling Peachez aanpassen: van optreden voor volle zalen naar live voorstellingen online. Nu is de voorstelling verfilmd voor een groter publiek.

De coproductie Peachez van Toneelgroep Maastricht en NTR is een bewerking van de gelijknamige roman van Ilja Leonard Pfeiffer.

Nieuwe scènes
Artistiek leider Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht heeft de film geregisseerd. Meerdere locaties in Maastricht vormden het decor voor de opnames. Volgens Sluysmans is de film wezenlijk anders dan de theater- en online voorstellingen. 'Die voorstellingen leunden op tekst. Bij film wordt het verhaal veel meer verteld via beeld. We hebben voor de verfilming dan ook een heel nieuw scenario ontwikkeld en zijn op locatie gaan draaien. In de film zit zelfs een aantal nieuwe scènes.'

Rollen
De film vertelt het verhaal over een professor die verliefd wordt op Sarah Peachez, maar het wordt niet het liefdesverhaal waarop hij hoopte. Porgy Franssen, Sofie Porro en Axl Peleman spelen de hoofdrollen.

De NPO zendt verfilmingen uit van theaterstukken die door de coronamaatregelen niet opgevoerd kunnen worden. De film van toneelgroep Maastricht is vrijdag om 23:00 uur te zien op NPO3.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen