Overslaan en naar de inhoud gaan

Toneelgroep Maastricht: van theater naar online en naar tv

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 10:48

Toneelgroep Maastricht moest door de coronamaatregelen regelmatig haar voorstelling Peachez aanpassen: van optreden voor volle zalen naar live voorstellingen online. Nu is de voorstelling verfilmd voor een groter publiek.

De coproductie Peachez van Toneelgroep Maastricht en NTR is een bewerking van de gelijknamige roman van Ilja Leonard Pfeiffer.

Nieuwe scènes
Artistiek leider Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht heeft de film geregisseerd. Meerdere locaties in Maastricht vormden het decor voor de opnames. Volgens Sluysmans is de film wezenlijk anders dan de theater- en online voorstellingen. 'Die voorstellingen leunden op tekst. Bij film wordt het verhaal veel meer verteld via beeld. We hebben voor de verfilming dan ook een heel nieuw scenario ontwikkeld en zijn op locatie gaan draaien. In de film zit zelfs een aantal nieuwe scènes.'

Rollen
De film vertelt het verhaal over een professor die verliefd wordt op Sarah Peachez, maar het wordt niet het liefdesverhaal waarop hij hoopte. Porgy Franssen, Sofie Porro en Axl Peleman spelen de hoofdrollen.

De NPO zendt verfilmingen uit van theaterstukken die door de coronamaatregelen niet opgevoerd kunnen worden. De film van toneelgroep Maastricht is vrijdag om 23:00 uur te zien op NPO3.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen