Overslaan en naar de inhoud gaan

Toneelgroep Maastricht koerst op faillissement af

Geplaatst opdinsdag 7 april 2020 - 8:30

Toneelgroep Maastricht verkeert in financieel zwaar weer. Vanwege het coronavirus zijn 130 voorstellingen geannuleerd waardoor het gezelschap zo'n 730.000 euro misloopt.

Een tekort van 3,5 ton lijkt onafwendbaar, zo laat Toneelgroep Maastricht weten.

Faillissement
Volgens Servé Hermans en Michel Sluysmans, directeuren van Toneelgroep Maastricht, staat het water ze aan de lippen. "Het inkomstenverlies bedraagt op dit moment ruim 7 ton. Trek daar de kosten vanaf die we nu niet maken, dan blijft onder aan de streep een tekort staan van 3,5 ton waarmee we afkoersen op een faillissement."

Lees ook: D66 wil noodfonds voor culturele sector vanwege coronavirus

Rode cijfers
Toneelgroep Maastricht is naast subsidies afhankelijk van inkomsten uit kaartverkoop. En door het wegvallen van de ticketverkoop wordt Toneelgroep Maastricht hard getroffen. Hermans en Sluysmans laten weten dat de door de overheid getroffen maatregelen alleen nuttig zijn voor de korte termijn. Op de lange termijn verwachten ze rode cijfers.

Theaters
Tot en met juni dit jaar zou Toneelgroep Maastricht onder meer The Great Gatsby, Jungfrau en De Geheime Tuin naar theaters brengen. Jungfrau en De Geheime Tuin kunnen in het nieuwe theaterseizoen alsnog worden gepland. Met The Great Gatsby gaat dat niet lukken.

Coronacrisis
De culturele sector in Limburg wordt flink geraakt door de coronacrisis. Het Huis voor de Kunsten is bezig met een inventarisatie. De koepelorganisatie van de cultuur- en erfgoedsector wil met een overzicht waarmee de ernst van de situatie in kaart is gebracht, kijken wat er nodig is aan hulp.

Lees ook: Effect corona op cultuursector in kaart gebracht

Livestream
Een aantal Limburgse theaters biedt nu online voorstellingen aan. Omdat theaters gesloten moeten blijven, willen ze met deze tijdelijke service het publiek blijven bedienen.

Lees ook: Limburgse theaters zetten voorstellingen gratis online

AvondGasten
In het L1-programma AvondGasten wordt dinsdag aandacht besteed aan hoe de de culturele sector omgaat met de coronacrisis. Het programma is om 18:00 uur te zien op L1.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen