ANP

Regisseur van voorloper Toneelgroep Maastricht overleden

Toneelschrijver en -regisseur Léon van der Sanden is overleden. Hij was jarenlang artistiek leider bij het Maastrichtse Het Vervolg, dat in 2009 opging in Toneelgroep Maastricht.

Sanne Samina Hanssen
Limburgse actrice scoort rol in Netflix-serie Undercover

Actrice Sanne Samina Hanssen uit Kessel-Eik heeft een rol te pakken in de populaire Netflix-serie Undercover.

Servé Hermans en Michel Sluysmans Toneelgroep Maastricht (30 apr 2020)
Limburgse video call-thriller over lockdown online te zien

De film Lockdown, een komische thriller over het leven in quarantaine, van Toneelgroep Maastricht en regisseur Pieter Kuijpers is sinds woensdag te bekijken.

Servé Hermans en Michel Sluysmans Toneelgroep Maastricht (30 apr 2020)
Toneelgroep en Pieter Kuijpers maken thriller via video call

Toneelgroep Maastricht en regisseur Pieter Kuijpers brengen komende week een film uit die via video call is opgenomen. De film met de naam 'Lockdown' is via een digitaal platform te bekijken.

Toneelgroep Maastricht
Toneelgroep blij met coronasteun: 'Maar onzekerheid blijft'

Toneelgroep Maastricht is blij dat het kabinet miljoenen uittrekt om de cultuursector te helpen, maar kan nog niet zeggen of dit het noodlijdende toneelgezelschap kan redden.

Toneelgroep Maastricht
Toneelgroep Maastricht koerst op faillissement af

Toneelgroep Maastricht verkeert in financieel zwaar weer. Vanwege het coronavirus zijn 130 voorstellingen geannuleerd waardoor het gezelschap zo'n 730.000 euro misloopt.

theater heerlen (3 apr 2020)
Limburgse theaters zetten voorstellingen gratis online

Verschillende Limburgse theaters bieden via hun websites gratis streams van voorstellingen aan.

Twintigduizend bezoekers zien opening Cultura Nova

Zo'n 20.000 mensen waren vrijdagavond naar het centrum van Heerlen gekomen voor de opening van Cultura Nova.

toneelgroep maastricht, toneel
Ger Koopmans bezorgd over spreiding cultuursubsidie

Gedeputeerde Ger Koopmans vreest dat cultuur- en onderwijsminister Ingrid van Engelshoven (D66) in de praktijk er veel te weinig werk van maakt dat regio's meer landelijke cultuursubsidies krijgen.

TGM opent Cultura Nova met Shakespearespektakel

Toneelgroep Maastricht opent het internationaal theaterfestival Cultura Nova in Heerlen met een eigentijdse spektakelversie van Romeo en Julia.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten