Overslaan en naar de inhoud gaan

Toneelgroep maakt voorstelling over familie Moszkowicz

Geplaatst opzondag 20 december 2015 - 16:08

In het komende seizoen gaat Toneelgroep Maastricht een voorstelling maken over de bekende Maastrichtse advocatenfamilie Moszkowicz.

Dat maakte artistiek directeur Servé Hermans zondag bekend in het L1-radioprogramma De Stemming.

Familiedrama
Hermans omschrijft de voorstelling als 'een joods familiedrama'. Bram Moszkowicz , inmiddels ex-advocaat, is op de hoogte gesteld van het plan en heeft zijn fiat gegeven. Zijn rol wordt gespeeld door acteur Porgy Franssen.

Frans Pollux
De toneeltekst komt voor rekening van Ilja Leonard Pfeijffer. Deze 'Europese romancier' wordt evenals Frans Pollux toegevoegd aan het team huisschrijvers van Toneelgroep Maastricht.
Pollux, medewerker van L1, gaat zich vooral richten op Limburg.

Voorstellingen
Servé Hermans: "Hij begint met een kroniek over Limburg. De eerste wordt gespeeld in Venlo, in 2018 gaan we naar Roermond en in 2019 maken we een stuk over de Oostelijke Mijnstreek. Ieder theaterstuk heeft grond onder de voeten.

"Tsjechov gaat altijd over Moskou, Shakespeare over het Engelse hof en wat Toneelgroep Maastricht maakt vertrekt vanaf hier, de grond waarop wij lopen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Toneelgroep Maastricht wil jaarlijks Shakespeare
Producties Toneelgroep Maastricht blijven scoren
Opening Buitenring wordt Cultura Nova-spektakel
Overheid en IBA trekken beurs voor megamusical De Opstand
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen