Overslaan en naar de inhoud gaan

Toneelgroep maakt voorstelling over familie Moszkowicz

Geplaatst opzondag 20 december 2015 - 16:08

In het komende seizoen gaat Toneelgroep Maastricht een voorstelling maken over de bekende Maastrichtse advocatenfamilie Moszkowicz.

Dat maakte artistiek directeur Servé Hermans zondag bekend in het L1-radioprogramma De Stemming.

Familiedrama
Hermans omschrijft de voorstelling als 'een joods familiedrama'. Bram Moszkowicz , inmiddels ex-advocaat, is op de hoogte gesteld van het plan en heeft zijn fiat gegeven. Zijn rol wordt gespeeld door acteur Porgy Franssen.

Frans Pollux
De toneeltekst komt voor rekening van Ilja Leonard Pfeijffer. Deze 'Europese romancier' wordt evenals Frans Pollux toegevoegd aan het team huisschrijvers van Toneelgroep Maastricht.
Pollux, medewerker van L1, gaat zich vooral richten op Limburg.

Voorstellingen
Servé Hermans: "Hij begint met een kroniek over Limburg. De eerste wordt gespeeld in Venlo, in 2018 gaan we naar Roermond en in 2019 maken we een stuk over de Oostelijke Mijnstreek. Ieder theaterstuk heeft grond onder de voeten.

"Tsjechov gaat altijd over Moskou, Shakespeare over het Engelse hof en wat Toneelgroep Maastricht maakt vertrekt vanaf hier, de grond waarop wij lopen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toneelgroep Maastricht wil jaarlijks Shakespeare
Heerlen gokt op duizenden bezoekers met grote musical
Opening Buitenring wordt Cultura Nova-spektakel
Producties Toneelgroep Maastricht blijven scoren
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen