Overslaan en naar de inhoud gaan

Toneelgroep maakt voorstelling over familie Moszkowicz

Geplaatst opzondag 20 december 2015 - 16:08

In het komende seizoen gaat Toneelgroep Maastricht een voorstelling maken over de bekende Maastrichtse advocatenfamilie Moszkowicz.

Dat maakte artistiek directeur Servé Hermans zondag bekend in het L1-radioprogramma De Stemming.

Familiedrama
Hermans omschrijft de voorstelling als 'een joods familiedrama'. Bram Moszkowicz , inmiddels ex-advocaat, is op de hoogte gesteld van het plan en heeft zijn fiat gegeven. Zijn rol wordt gespeeld door acteur Porgy Franssen.

Frans Pollux
De toneeltekst komt voor rekening van Ilja Leonard Pfeijffer. Deze 'Europese romancier' wordt evenals Frans Pollux toegevoegd aan het team huisschrijvers van Toneelgroep Maastricht.
Pollux, medewerker van L1, gaat zich vooral richten op Limburg.

Voorstellingen
Servé Hermans: "Hij begint met een kroniek over Limburg. De eerste wordt gespeeld in Venlo, in 2018 gaan we naar Roermond en in 2019 maken we een stuk over de Oostelijke Mijnstreek. Ieder theaterstuk heeft grond onder de voeten.

"Tsjechov gaat altijd over Moskou, Shakespeare over het Engelse hof en wat Toneelgroep Maastricht maakt vertrekt vanaf hier, de grond waarop wij lopen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Toneelgroep Maastricht wil jaarlijks Shakespeare
Producties Toneelgroep Maastricht blijven scoren
Heerlen gokt op duizenden bezoekers met grote musical
Overheid en IBA trekken beurs voor megamusical De Opstand
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen