Overslaan en naar de inhoud gaan

'Toneelacademie sleept docent voor de rechter om wangedrag'

Geplaatst opmaandag 4 juni 2018 - 7:21

De Toneelacademie Maastricht wil via de rechter een contract van een docent laten beëindigen. Hij zou wangedrag hebben vertoond met een of meerdere studenten.

Dit laat de directeur Rob Ligthert van de academie weten aan De Limburger.

Over de schreef
Een onderzoek naar de docent wees uit dat de man over de schreef is gegaan. Alleen denkt de docent daar zelf anders over. "Hij heeft toegegeven dat de gebeurtenissen plaatsvonden, maar vindt niet dat hij een grens overging. Daardoor staan we lijnrecht tegenover elkaar en volgt een rechtszaak om te zien of we afscheid van elkaar kunnen nemen", zo laat de directeur aan de krant weten.

Verklaring afleggen
De Toneelacademie valt onder Zuyd Hogeschool. De hogeschool wil de rechtsgang niet bevestigen. "Wij zijn naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek in gesprek met een docent. Zodra we hier uit zijn, kan Zuyd een verklaring afleggen. Tot die tijd kan ik in het kader van de privacy en bescherming van belangen van betrokkenen, de uitspraken ontkennen noch bevestigen", laat de hogeschool aan De Limburger weten.

De advocaat van de docent bevestigt de gang naar de rechter wel, maar wil verder geen commentaar geven.

Lees ook: Experts onderzoeken gedrag docent Toneelacademie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen