Premiere documentaire Wei (22 dec 2019)

Toneelvariant van documentaire 'Wei' in de maak

De documentaire 'Wei' van filmmaker Ruud Lenssen uit Horst krijgt een toneelversie.

Edit - Munttheater
Munttheater Weert biedt gratis repetitieruimte aan

Het Munttheater in Weert biedt muziek- en toneelverenigingen, dansensembles en harmonieën in de gemeente tot augustus gratis repetitieruimte aan.

daria
Daria Bukvic nieuwe artistiek leider Arnhemse Toneelgroep

Daria Bukvic wordt de nieuwe artistiek leider Arnhemse Toneelgroep Oostpool.

Verfilming Peachez Toneelgroep Maastricht
Toneelgroep Maastricht: van theater naar online en naar tv

Toneelgroep Maastricht moest door de coronamaatregelen regelmatig haar voorstelling Peachez aanpassen: van optreden voor volle zalen naar live voorstellingen online. Nu is de voorstelling verfilmd voor een groter publiek.

ANP
Regisseur van voorloper Toneelgroep Maastricht overleden

Toneelschrijver en -regisseur Léon van der Sanden is overleden. Hij was jarenlang artistiek leider bij het Maastrichtse Het Vervolg, dat in 2009 opging in Toneelgroep Maastricht.

ANP
Huub Stapel met onemanshow over huwelijk de theaters in

De Tegelse acteur Huub Stapel gaat dit seizoen weer met een solovoorstelling de theaterzalen in.

Video: Laatste hand aan dorpspark America

Nog drie weken en dan is de officiële opening van dorpspark Het Beukenhof met de premiere van een toneelstuk in het nieuwe openluchttheater in America.

Droom gaat in vervulling voor Hadewych Minis

Actrice en zangeres Hadewych Minis ziet haar droom in vervulling gaan, nu zij op 30 mei op het podium van Koninklijk Theater Carré mag staan.

Filmmaker Pieter Kuijpers klaar voor theaterdebuut

Filmmaker Pieter Kuijpers uit Tegelen is klaar voor z'n debuut als theaterregisseur.

Totaal nieuwe tekst voor Passiespelen Tegelen

Voor de komende editie van de Tegelse Passiespelen wordt de tekst van het toneelstuk geheel vernieuwd.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten