Overslaan en naar de inhoud gaan

Ton Raven geïnstalleerd als Eerste Kamerlid

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 16:10

Ton Raven uit Geleen is geïnstalleerd als Eerste Kamerlid voor de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF). Raven deed dat onder de aanhef 'zo waarlijk helpe mij God almachtig'.

De oud-wethouder van Sittard-Geleen legde de eed af ten overstaan van Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn.

Meteen fractievoorzitter
Raven neemt in de Eerste Kamer de plaats in van OSF-senator Gerben Gerbrandy. Die kondigde in december onverwacht aan ermee te stoppen. Omdat Raven tweede stond op de kandidatenlijst van de partij, kwam hij als eerste in aanmerking om die plek te bezetten.

De OSF is een platform van onafhankelijke provinciale partijen waaronder Lokaal-Limburg. Het heeft één zetel in de Eerste Kamer. Raven is dan ook meteen fractievoorzitter.

Vijf senatoren
Met Raven erbij telt Limburg nu vijf Eerste Kamerleden. Behalve Raven zijn dat Ria Oomen (CDA), Gom van Strien (PVV), Maarten Verkerk (ChristenUnie) en Otto Hermans (JA21, ex-Forum voor Democratie).

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen