Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tommy Kuijpers wordt ijshockeyprof in Canada

Geplaatst opdinsdag 19 maart 2019 - 21:16

Tommy Kuijpers uit Geleen speelt komend seizoen als ijshockeyprof in Canada.

De 19-jarige ijshockeyer mag nog niet bekend maken voor welk team hij gaat spelen.

Studeren
Kuijpers speelde zes jaar in de jeugd van Eaters, verkaste daarna naar Oostenrijk en ging twee jaar geleden naar Canada om te studeren en ijshockey te spelen. Hij speelt nu nog voor Everest Eagles, maar verruilt dat team binnenkort voor een profclub.

Duizenden beter
Kuijpers was in Nederland een van de betere spelers. "In Canada zijn duizenden spelers die net zo goed zijn als ik en duizenden spelers die beter zijn. Het is heel bijzonder dat je al vastgelegd wordt wanneer het seizoen nog bezig is", vertelt Kuijpers tegen L1.

Sensationeel
Tommy is naar eigen zeggen geen talentvolle speler, maar heeft het altijd moeten hebben van zijn harde werken. IJshockey wordt in Canada op een kleiner veld gespeeld dan in Nederland. "Dat maakt het spel sneller en fysieker", aldus de ijshockeyer, die even terug is in Nederland en de verrichtingen van zijn oude club in de BeNe-league op de voet volgt. "De mannen vechten van de eerste tot de laatste minuut en het is prachtig om te zien hoe ze terugkomen uit achterstand en in overtime de wedstrijd nog in hun voordeel weten te beslissen. Sensationeel!"

Kuijpers is als toeschouwer van de partij bij de laatste wedstrijd tegen Herentals. Hij hoopt dat Eaters wint, bij voorkeur in de reguliere speeltijd. "Maar het mag ook in overtime!"

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen