Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tommy Kuijpers wordt ijshockeyprof in Canada

Geplaatst opdinsdag 19 maart 2019 - 21:16

Tommy Kuijpers uit Geleen speelt komend seizoen als ijshockeyprof in Canada.

De 19-jarige ijshockeyer mag nog niet bekend maken voor welk team hij gaat spelen.

Studeren
Kuijpers speelde zes jaar in de jeugd van Eaters, verkaste daarna naar Oostenrijk en ging twee jaar geleden naar Canada om te studeren en ijshockey te spelen. Hij speelt nu nog voor Everest Eagles, maar verruilt dat team binnenkort voor een profclub.

Duizenden beter
Kuijpers was in Nederland een van de betere spelers. "In Canada zijn duizenden spelers die net zo goed zijn als ik en duizenden spelers die beter zijn. Het is heel bijzonder dat je al vastgelegd wordt wanneer het seizoen nog bezig is", vertelt Kuijpers tegen L1.

Sensationeel
Tommy is naar eigen zeggen geen talentvolle speler, maar heeft het altijd moeten hebben van zijn harde werken. IJshockey wordt in Canada op een kleiner veld gespeeld dan in Nederland. "Dat maakt het spel sneller en fysieker", aldus de ijshockeyer, die even terug is in Nederland en de verrichtingen van zijn oude club in de BeNe-league op de voet volgt. "De mannen vechten van de eerste tot de laatste minuut en het is prachtig om te zien hoe ze terugkomen uit achterstand en in overtime de wedstrijd nog in hun voordeel weten te beslissen. Sensationeel!"

Kuijpers is als toeschouwer van de partij bij de laatste wedstrijd tegen Herentals. Hij hoopt dat Eaters wint, bij voorkeur in de reguliere speeltijd. "Maar het mag ook in overtime!"

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen