Overslaan en naar de inhoud gaan

Tommie (17) na noodlottige duik in meertje nog steeds op IC

Geplaatst opzaterdag 11 juli 2020 - 20:10

De 17-jarige Tommie van Mierlo uit Weert, die begin juni na een sprong in ondiep water van het Blauwe Meertje verkeerd terechtkwam en daarbij zwaargewond raakte, ligt nog steeds op de intensive care in Maastricht.

"Hij heeft twee nekwervels gebroken, veel bloed in zijn rug en heeft al zes operaties gehad. Hij heeft nu een pacemaker, ballonnetje in zijn keel en metalen plaatjes in zijn nek", zegt vriend van de familie Davy Strijbos. "Hij heeft drie of vier keer een hartstilstand gehad", vult vriendin Marcia van Gerven aan.

Lees ook: Zwemmer zwaargewond na sprong van steiger

Inzamelingsactie
De twee zijn een crowdfundingsactie gestart om geld op te halen zodat Tommie thuis kan worden verzorgd als hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Maar dat is nog een lange weg. "De vorderingen gaan heel moeizaam en traag", zegt Davy. "Als ze met een veertje over zijn lichaam gaan, reageert hij nog niet", zegt Marcia.

Langzaam verbeteringen te zien
Hij heeft zijn voorlopig laatste operatie achter de rug. Maar pas over vier maanden wordt duidelijk of dat geholpen heeft en hoe hij uit zijn herstel komt. Er zijn wat verbeteringen te zien volgens de vrienden van de familie: Tommie kan zelf 30 keer ademen zonder apparatuur, hij praat weer wat en hij heeft deze week voor het eerst een beschuitje gegeten.

Aanpassingen voor thuiszorg
"Het is een hele lieve jongen in de bloei van zijn leven, altijd behulpzaam en sociaal", zegt Marcia. De ouders gaan iedere dag op bezoek bij hun zoon. "Ze hebben me een bericht gestuurd dat ze de inzamelingsactie heel erg lief vinden", zegt ze.

De ouders willen hun zoon namelijk thuis verzorgen. Maar daar moeten de nodige voorzieningen nog voor komen. "We hebben ervoor gekeken dat hij bijvoorbeeld in de douche kan zitten, dat er een traplift kan komen", legt Marcia uit. "Er is zelfs al iemand uit Nederweert die heeft toegezegd hem te willen komen verzorgen geheel gratis."

Het streefbedrag is 50.000 euro, een schatting voor alle benodigde aanpassingen. Met 261 donaties staat er nu ruim 6.000 euro op de teller.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen