Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Egbers kijkt met verbazing naar Limburgse burenruzie

Geplaatst opwoensdag 29 november 2017 - 11:30

Een uitzending van De Rijdende Rechter met daarin kibbelende buren in Brunssum leverde een stroom aan reacties op. Ook tv-persoonlijkheid Tom Egbers wist niet wat hij zag.

De anchor van Studio Sport refereert in een tweet aan het niet doorgaan van Nature Wonder World in Brunssum. 'Men kan voorlopig in plaats daarvan de #rijdenderechtervan gisteren, 28 november, terugkijken', schrijft de blonde presentator.

Camera
Het gaat om een uitzending waarin een uit de hand gelopen ruzie tussen de families Lebski en Zwiers wordt belicht. De buren leven al jaren naast elkaar, maar sinds de familie Lebski een camera plaatste, sloeg de vlam in de pan. De twee huizen liggen op verschillende hoogtes, waardoor de familie Zwiers zich bekeken voelt. De camera werd door de familie Lebski geplaatst om de beelden in de tuin te beschermen tegen boeven.

De uitzending leverde een stroom aan reacties op.

Nigel Geerlings
Het is niet de eerste keer dat een Limburgse burenruzie landelijke bekendheid krijgt. In de jaren negentig verwierf Kerkradenaar Nigel Geerlings een cultstatus nadat hij in onvervalst Kerkraads dialect zijn ongenoegen uittte over buren die klaagden over zijn verbouwing. Dat was te zien in het programma Buren van documentairemaker Frans Bromet.

Youtube
Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen