Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Egbers kijkt met verbazing naar Limburgse burenruzie

Geplaatst opwoensdag 29 november 2017 - 11:30

Een uitzending van De Rijdende Rechter met daarin kibbelende buren in Brunssum leverde een stroom aan reacties op. Ook tv-persoonlijkheid Tom Egbers wist niet wat hij zag.

De anchor van Studio Sport refereert in een tweet aan het niet doorgaan van Nature Wonder World in Brunssum. 'Men kan voorlopig in plaats daarvan de #rijdenderechtervan gisteren, 28 november, terugkijken', schrijft de blonde presentator.

Camera
Het gaat om een uitzending waarin een uit de hand gelopen ruzie tussen de families Lebski en Zwiers wordt belicht. De buren leven al jaren naast elkaar, maar sinds de familie Lebski een camera plaatste, sloeg de vlam in de pan. De twee huizen liggen op verschillende hoogtes, waardoor de familie Zwiers zich bekeken voelt. De camera werd door de familie Lebski geplaatst om de beelden in de tuin te beschermen tegen boeven.

De uitzending leverde een stroom aan reacties op.

Nigel Geerlings
Het is niet de eerste keer dat een Limburgse burenruzie landelijke bekendheid krijgt. In de jaren negentig verwierf Kerkradenaar Nigel Geerlings een cultstatus nadat hij in onvervalst Kerkraads dialect zijn ongenoegen uittte over buren die klaagden over zijn verbouwing. Dat was te zien in het programma Buren van documentairemaker Frans Bromet.

Youtube
Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen