Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Egbers kijkt met verbazing naar Limburgse burenruzie

Geplaatst opwoensdag 29 november 2017 - 11:30

Een uitzending van De Rijdende Rechter met daarin kibbelende buren in Brunssum leverde een stroom aan reacties op. Ook tv-persoonlijkheid Tom Egbers wist niet wat hij zag.

De anchor van Studio Sport refereert in een tweet aan het niet doorgaan van Nature Wonder World in Brunssum. 'Men kan voorlopig in plaats daarvan de #rijdenderechtervan gisteren, 28 november, terugkijken', schrijft de blonde presentator.

Camera
Het gaat om een uitzending waarin een uit de hand gelopen ruzie tussen de families Lebski en Zwiers wordt belicht. De buren leven al jaren naast elkaar, maar sinds de familie Lebski een camera plaatste, sloeg de vlam in de pan. De twee huizen liggen op verschillende hoogtes, waardoor de familie Zwiers zich bekeken voelt. De camera werd door de familie Lebski geplaatst om de beelden in de tuin te beschermen tegen boeven.

De uitzending leverde een stroom aan reacties op.

Nigel Geerlings
Het is niet de eerste keer dat een Limburgse burenruzie landelijke bekendheid krijgt. In de jaren negentig verwierf Kerkradenaar Nigel Geerlings een cultstatus nadat hij in onvervalst Kerkraads dialect zijn ongenoegen uittte over buren die klaagden over zijn verbouwing. Dat was te zien in het programma Buren van documentairemaker Frans Bromet.

Youtube
Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen